TV2-avtale i boks: UiB-studenter får bruke kanalens nye superstudio

Publisert:7. desember 2017Oppdatert:7. desember 2017, 12:01
Teknologidirektør Per Aadland (TV2) og universitetsdirektør Kjell Bernstrøm (UiB) signerer avtalen om kanalens nye studio, som skal bygges og innredes av TV2. Foto:TV2

I Media City Bergen skal TV2 bygge et nytt flerbruksstudio for tv-produksjon. Hundre dager i året kan studioet brukes av UiBs studenter i journalistikk og medieproduksjon. 

 

Torsdag ble avtalen som sikrer UiBs studenter tilgang til studioet signert.

Kjetil Nilsen, dirketør for betal-tv og distribusjon i TV 2, mener dette er en spennende mulighet for kanalen.

Kringkasteren TV2 og utdanningsinstitusjonen UiB er bare noen av partene som har flyttet inn i de nye lokalene i Media City Bergen

– En viktig utdanning

– Vi ser frem til å samarbeide tett med en viktig utdanningsinstitusjon og mener dette er ett av flere skritt på veien for å sikre oss de beste hodene med fremtidens kompetanse. Vi er glade for å bidra til en viktig utdanning ved Universitetet i Bergen, sier han til TV2.no.

Studioet skal stå ferdig 1. mars 2018. Avtalen som Kjell Bernstrøm signerte på vegne av UiB gir studentene hundre dager studiotid i året. Avtalen er tegnet for ti år.

Femten dager i året kan UiB også bruke en av TV2s studiohaller.

– Dette gir oss en helt unik mulighet til å bli kjent, samarbeide ytterligere på tvers og satse innenfor teknologiområdet sammen med dem som skal jobbe i bransjen vår i årene som kommer, sier Aadland.

Les også: – Dæven! Det er heilt sjukt!

Muliggjør egne produksjoner 

Studioet vil bli utrustet med fire fjernstyrte kameraer. Det vil være mulig å lage enkle virtuelle produksjoner, i tillegg til tradisjonelle studioproduksjoner.

TV 2 har til sammen fem studioer i MCB.

– Vi håper dette samarbeidet vil styrke utdanningstilbudet i mediefagene ved at studenter tilbys gode tekniske fasiliteter for praktisk tv-produksjon og får samarbeide tett med både teknologimiljøet og de redaksjonelle miljøene i TV 2, sier teknologidirektør Per Aadland i TV 2.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed