Sikta for tjuveri eller heleri

Publisert:9. november 2017Oppdatert:9. november 2017, 17:30
Politiadvokat Linn Mari Søfteland Revheim utelukkar ikkje fleire arrestasjonar i saka.

Den eine av dei to pågripne i samband med museumstjuveriet er sikta for både tyveri og heleri. Det gir håp om at i alle fall noko av dei stolne vikingskattane er funne igjen. 

Mannen, ein 41-åring frå Bergen, erklærte delvis straffskuld i fengslingsmøtet i dag, sa forsvararen Tore Johan Sørland til BA etter møtet. Avisa var først ute med å melde om gjennombrotet i den høgt profilerte saka. 

Politiet har bede om varektektsfengsling for dei to mennene som er pågripne i samband med musemumstjuveriet i fire veker. 

41-åringen er sikta for grovt tyveri frå offentleg bygg, eller subsidiært grovt heleri. Det tyder på at i alle fall delar av vikingskattane er funne, og kan knytast til 41-åringen. 

41-åringen er ifølgje BA uføretrygda, og busett i Bergen. Han har fleire dommar frå før, og fekk i februar 2017 ein dom på 45 dagars fengsel. 

Kan bli fleire

Politiadvokat Linn Revheim hadde lite å seie etter dei to fengslingsmøta i dag. 

– Av omsyn til etterforskinga kan eg ikkje seie noko som helst om saka. Men når nokon er pågripne i saka har det vore ein viss progresjon, seier ho. 

– Kan det bli aktuelt å pågripe fleire i saka? 

– Kanskje, seier Revheim til På Høyden. 

Ho opnar for at politiet kan fortelje meir om saka etter at avgjerda frå retten kjem. 

Det er ikkje kjent om DNA-et til dei to mennene stemmer med det dei fann på åstaden, men søk i registre har tidlegare ikkje gitt svar. 

Forsvararen til den andre mannen, Richard von der Fehr, vil ikkje svare på om hans klient erkjenner straffskuld for forholda. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed