–Nå krysser vi fingre og tær

Publisert:9. november 2017Oppdatert:10. november 2017, 12:35
Instituttleder Asbjørn Engevik var en lettet mann torsdag. Arkivfoto: Dag Hellesund

Instituttleder Asbjørn Engevik er svært lettet over at noen er pågrepet og siktet for museumstyveriet.

–Dette har vært en tragedie, både for museet og for vår felles kulturarv. Dette er fantastisk nytt! Vi er glad for alle positive nyheter, og har bestilt kake til i morgen, forteller en lettet Asbjørn Engevik.

Han er instituttleder ved Avdeling for kulturhistorie ved Universitetsmuseet.

Fryktet utlandet

Torsdag ettermiddag ble det kjent at politiet har fremstilt to menn for varetektsfengsling etter innbruddet på Universitetsmuseet i august. Engevik forteller at de museumsansatte ikke har visst noe.

–Men vi har nok ant at politet har drevet med etterforskning.

Ifølge BA har politet funnet gjenstander som kan knyttes til innbruddet. Instituttlederen er spent på hvilken tilstand disse er i.

–Vi er også spent på omfanget av det som er funnet. Vi har fryktet at gjenstandene har vært sendt til utlandet. Når politiet nå har funnet gjenstander og pågrepet noen i Bergen, kan det tyde på at skattene ikke er sendt så langt av gårde. Samtidig kan det bety at det ikke er et like profesjonelt tyveri som man trodde, sier Engevik.

To fengslet

Det er to menn som er pågrepet, og fengslingsmøtet gikk bak lukkede dører. Engevik håper på en oppdatering fra politiet om hva som er funnet.

–Vi krysser fingre og tær og håper at dette er så bra nyheter som vi tror.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed