G. O. Sars avslutter søket

Publisert:8. november 2017Oppdatert:8. november 2017, 06:00
G. O. Sars (midt i bildet) har nå avsluttet søket etter omkomne etter helikopterulykken på Svalbard, og ligger nå til kai i Longyearbyen. Foto: Sysselmannen

Forskningsfartøyet G. O. Sars er nå tatt ut av søket etter omkomne etter helikopterulykken ved Svalbard, og fortsetter det vitenskapelige toktet i Barnetshavet. 

– Innsatsen til G. O. Sars har vært til uvurderlig nytte, og vi er svært glade for at Havforskningsinstituttet var fleksibel og stilte denne viktige ressursen til disposisjon for oss. Vi er også takknemlige for at mannskapet har stilt opp i et krevende arbeid, sier sysselmann Kjerstin Askholt ifølge instituttets nettsider

Fartøyet er utstyrt med en rekke instrumenter, som sonar, ekkolodd, videorigg og utstyr for strømmåling og prøvetaking, og det var G. O. Sars som fikk bekreftet at helikoptervraket var funnet, i tillegg til å lete etter de åtte omkomne fra helikopteret. 

Tirsdag ble forskningsfartøyet altså tatt av søket, men både Polarsyssel og Maersk Forza ligger fortsatt på ulykkesstedet. 

G. O. Sars jobber for tiden med Mareano-prosjektet, som kartlegger havet og bunnen i Barentshavet, øst for Svalbard. Deltakelsen i søke- og redningsoperasjonen har tatt mer enn en uke, og ligger derfor etter planen. 

– Dette skal vi finne ut av, og vi skal løse det på best mulig måte, sier havforskningsdirektør Sissel Rogne. 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed