Savner satsing på studentene

Publisert:12. oktober 2017Oppdatert:12. oktober 2017, 14:05
Studentleder Håkon Randgaard Mikalsen mener budsjettet favoriserer studenter som kan få hjelp hjemmefra.

Statsbudsjettet rammer de svakeste studentene, mener lederen av studentparlamentet ved UiB. 

Regjeringen foreslår i budsjettet å premiere studenter som fullfører hele grader på normert tid, en ordning som ofte kalles turbostipend. 

– En slik ordning vil ramme de svakeste studentene som i utgangspunktet sliter med å gjennomføre utdanningen sin, mens de belønner ressurssterke studenter som allerede gjennomfører på normert tid, mener Mikalsen. 

Vil ha støtte til alle

Ordningen er noe studentpolitikerne nasjonalt har gått imot. 

– Det er skuffende at regjeringen ikke lytter til gruppen som blir påvirket av tiltaket. Studentene frykter at mer press ikke vil føre til en bedring for de som allerede sliter, sier Mikalsen i en pressemelding. 

Rundt en av fem studenter erfarer symptom på psykiske plager i løpet av studietiden, og Mikalsen mener at dette ofte kan ha sammenheng med økonomiske bekymringer. Han ønsker heller at alle studenter skal få en bedre studiestøtte. 

Færre studentboliger

Mikalsen savner også flere studentboliger til de stadig flere studentene, og anklager regjeringen for å ha kuttet tallet på bygging av studentboliger med 300. 

– I dette statsbudsjettet ser vi ingen tydelig satsning på studentene. I samme år som både Kvalitetsmeldingen og Humaniorameldingen er blitt vedtatt av Stortinget, hadde vi høyere forhåpninger. Og det fra et budsjett til en regjering som sier de skal satse på kunnskap, sier Mikalsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed