Han er rektors nye rådgiver

Publisert:23. oktober 2017Oppdatert:23. oktober 2017, 08:07
Vebjørn Granum Kjersheim (24) etterfølger Tommy Mo Aarethun, Maria Dyrhol Sandvik og Erlend Horn i stillingen som Dag Rune Olsens rådgiver. Foto: Ida Bergstrøm

Rektoratet lyste ut stilling som ny rådgiver for Dag Rune Olsen. 48 personer søkte. Denne uken kunne Vebjørn Granum Kjersheim tiltre i stillingen.

Dag Rune Olsen ansatte nylig ny rådgiver, den fjerde i rekken. Denne uken kunne Vebjørn Granum Kjersheim finne sin kontorplass i toppetasjen på Muséplass. 

– Gratulerer! Hvem er du, og hvor kommer du fra?

– Jeg heter Vebjørn. Jeg er 24 år, og jeg avla denne våren mastergrad i historie ved UiB. Jeg kommer fra Oslo, men bestemte meg for å studere i Bergen fordi jeg hadde hørt mye godt om UiB. Planen min har alltid vært å bli lærer slik at jeg fikk en strukturert studietid, og kunne være åpen for andre muligheter underveis. Så jeg var faktisk i gang med å ta PPU da jeg fikk denne jobben. Nå har jeg sluttet. Jeg får heller se om jeg fortsetter senere.

Rektoratet virker lydhøre for å få innspill i saker.

Bred erfaring fra Det humanistiske fakultet (HF)

– Hva motiverte deg til å søke stillingen som rådgiver ved rektors kontor?

– Jeg har vært aktiv i studentorganisasjoner på fakultetet. Jeg har vært med i fagutvalget og har vært fadder og fadderstyremedlem. Da jeg satt i studentutvalget var jeg fakultetsstyrerepresentant, noe som ga meg innsikt i saker av universitetspolitisk og administrativ karakter, samt i arbeidet med HF2018. Det ga mersmak.

– Hva skal du gjøre her på Muséplass?

– Jeg skal bidra med å skrive presentasjoner, tekster og taler. Her opplever jeg at jeg har en klar fordel med å ha studert historie. Vi har skrevet mye på studiet. Jeg er også vant med å sette meg inn i saker på kort tid, å arbeide kildekritisk og å tenke vinklinger. Jeg skrev masteroppgave om befolkningssammensetningen i det jødiske opprøret mot romerne i antikken. Det er kanskje ikke så relevant for akkurat denne jobben, men det lærte meg mye om å arbeide med store tekstmengder.

Ikke redd for diskusjoner

– Du skal jobbe tett sammen med folk som har studert en del lengre enn deg, for å si det forsiktig. Tør du å gi tydelig uttrykk for dine vurderinger og råd i dette kollegiet?

– Ja. Rektoratet virker lydhøre for å få innspill i saker. Jeg er ikke redd for å ta del i diskusjoner på lik linje med de andre. De er også interesserte i å få med studentperspektivet i aktuelle saker. Her har jeg innspill å gi.

– Hva var dine hjertesaker som studenttillitsvalgt?

– Relevansgjøring for arbeidslivet er én ting jeg har vært opptatt av. Studietiden danner på et vis en ramme for resten av livet. Jeg mener det er viktig at man er klar over dette helt fra man starter på en grad, og at man har med seg en bevissthet om arbeidslivsorientering fra begynnelsen av studietiden. En annen utfordring er å nå ut til de studentene som ikke har engasjert seg i studentorganisasjonene.  Både studentorganisasjonene og ledelsen må huske på at selv om disse studentene kan være vanskelig å nå, er de en stor del av studentmassen, og UiB-studenter på lik linje med alle andre.

– Hva gleder du deg mest til?

– Til å ha en variert arbeidsdag. Jeg skal følge rektor tett, og bidra til å bygge opp under saker som rektoratet mener er viktig. Jeg ser også fram til å få litt bedre oversikt over universitetet og over hele organisasjonen, samt å få en bedre forståelse av hvordan samarbeidsstrukturene og klyngepartnerne er. Det tror jeg blir bra. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed