Fremtidens kurs er digitale

Publisert:2. oktober 2017Oppdatert:4. oktober 2017, 08:35
Digital myldredag finner sted i Grieghallen onsdag. Arkivfoto

Det er ikke nødvendigvis slik lenger at kurs betyr bort fra kontoret til gitt tidspunkt. Onsdag er e-læringskurs noe av det man kan få vite mer om under den digitale myldredagen.

grete_birkenes_hr_uib.jpg
— Vi vet at ikke alle ansatte vet om tilbudene som finnes, sier Grete Birkenes. Foto: Tor H. Monsen.

UiB stiller 20 stands som skal presentere alt det nye som finnes på den digitale fronten innenfor undervisning, forskning og det administrative. Rektor stikker også innom for å spre det digitale budskap.

Digitalt utstillingsvindu

— Vi ønsker å vise alt det kjekke som UiB kan tilby digitalt, sier Grete Birkenes.

— Vi vet at ikke alle ansatte vet om tilbudene som finnes. 

HR-rådgiveren oppfordrer alle til å ta seg en tur innom digital myldredag i Grieghallen på onsdag. Arrangementet er åpent mellom 0900 og 1530.

Myldredagen arrangeres for første gang. Avhengig av respons, og hvor mye digital nyskaping UiB klarer å komme opp med fra år til år, kan myldredagen bli en årlig foreteelse. 

Ikke minst ønsker UiB å vise egen organisasjon, og verden utenfor, at universitetet har tatt både politiske signaler om mer digitalisering og egne strategier alvorlig.

Lanserer nye e-læringskurs

Samtidig lanserer universitetet åtte nye kurs, kun tilgjengelig digitalt.

Sakte, men sikkert, vil UiB gå bort fra å innkalle til kurs langt fram i kalenderen, booke møterom (og/eller hotell) og lunsj, til fordel for tidsfleksible, virtuelle sammenkomster uten gratis mat og drikke. 

Denne måten å gi opplæring på, gjør kurs mer tilgjengelig for ansatte. E-kurs er særlig relevant og nyttig for nyansatte. Det gir UiB som arbeidsgiver bedre mulighet til å få alle ansatte til å ta opplæring i de obligatoriske kursene. Dessuten skal det ikke underslås at e-læring er økonomisk mer hensiktsmessig for UiB.

Det forklarer prosjektleder for oppstarten for de åtte pilotkursene, Grete Birkenes ved HR-avdelingen.

I utviklingen av de åtte pilotene (se faktaboks) har Birkenes og HR fått hjelp av økonomiavdelingen og IT-avdelingen, i tillegg til  HMS-seksjonen og dokumentsenteret ved HR-avdelingen. 

Hvorfor e-læring?

Mange ansatte er meget opptatte, ikke minst travle, vitenskapelig ansatte. Tilbakemeldingene fra ansatte til HR har gjennomgående understreket behovet for kurs uten faste datoer og tidspunkt. 

De åtte e-kurspilotene skal bli universitetets egen læringsplattform. Nå ønsker HR å inngå samarbeid med UiBs to læringslaber. Ett av disse er det flunka nye laben i Media City Bergen. Den pedagogiske kvalitetssikringen skal finne sted på laben.
I tillegg til samarbeid med resten av den administrative delen av UiB, har HR også fått input av en av UiBs forskere på e-læring.

Ikke alle kurs må være digitale

UiB sparer penger på å droppe fysiske samlinger. ikke mer gratis lunsj og et hyggelig avbrekk fra hverdagen på kontoret. Går vi glipp av noe med e-kurs?

— Vi kan risikere å miste en personlig arena, sier Birkenes. 

Basert på erfaringene med de åtte pilotene, skal HR-avdelingen i samarbeid med enhetene som ønsker nye e-læringskurs ta en vurdering på hvilke kurs som egner seg for e-læring og hvilke kurs som bør ha en fysisk form. 

— Det er ikke et mål for arbeidsgiver at alle kurs skal være digitale, understreker hun.

Bakgrunnen: DigUiB

Det er ett av UiBs strategiske mål å være langt fremme på digitalisering. E-kurs skal på sikt erstatte mange fysiske samlinger, og lansere kurs og opplæring i programvare på nye plattformer. 

«UiB skal i 2017 være ledende innen digital læring og formidling», lover viserektor Oddrun Samdal på DigUiBs nettsider. 

 Ambisjonen er i alle fall å involvere alle vitenskapelig ansatte i utviklingen av effektive og relevante verktøy som virkemiddel til blant annet å tilby bedre studietilbud.

DigUiB er UiBs  program for digitalisering og ble startet opp i 2014. DigUiB har blant annet utviklet den nye læringslaben i Media City Bergen. Prosjektet skal dessuten etablere den nye læringsplattformen Mitt UiB og utvikler stadig flere digitale vurderingsformer for studentenes læring. 

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed