Fant helikoptervraket

Publisert:29. oktober 2017Oppdatert:29. oktober 2017, 12:28
Forskningsskipet GO Sars var med på å finne det styrtede helikopteret på Svalbard. Nå trengs det trolig et skip med større løftekraft.

Ved hjelp av sonar ble det savnede helikopteret funnet. 

Forskningsskipet GO Sars ligger nå på stedet like nord for Kapp Heer ved Barentsburg. Både kystvaktens AUV (Autonomous Underwater Vehicle) og instrumentene til GO Sars fant i løpet av natten vraket, og dette er nå bekreftet av Hovedredningssentralen. 

Miniubåten Ægir 6000 skulle etter planen flys til Longyearbyen lørdag kveld, men på grunn av dårlig vær ble avreisen utsatt. Da funnet ble fastslått søndag morgen ble transporten av Ægir avbrutt, fordi det trolig trengs et større fartøy ennn GO Sars til å heve det styrtede helikopteret. Dermed blir forsknings-ROV‘en værende i Bergen. 

Hovedredningssentralen gir nå fra seg ansvaret for aksjonen til politiet. Den vil bli ledet av Sysselmannen på Svalbard. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed