Åpnet kunstbygg med menneskelig fanfare

Publisert:11. oktober 2017Oppdatert:11. oktober 2017, 15:39

Det nye bygget ble innviet med en performance-aktig fanfare i tre deler, som skal følge bygget. 

– Vi er stolte av å ha bygget nok et bygg med mening, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg. 

Det har vært en over 20 år lang prosess å få oppført det nye bygget, som har kostet 1,1 milliarder kroner. Fordelt på 14 800 kvadratmeter gir det en pris på 74 000 kroner per kvadratmeter. Og bygget har en flott utsikt mot Store Lungegårdsvann. 

300 studenter og 100 ansatte er i ferd med å finne seg til rette i bygget, som blant annet inneholder en rekke verksteder for arbeid i tre, keramikk og andre materialer. 

– Takhøyden er det i alle fall ikke noe å si på, sa dekan Frode Thorsen under åpningen, som foregikk i den store hallen med lys både fra et enormt glasstak og en glassfasade vendt mot byen. 

Thorsen håper også at Statsbygg kan være byggherre for et nytt bygg som kan romme Griegakademiet, som det er holdt av en tomt til ved siden av. 

Og innflyttingen ble feiret med en spesialkomponert markør i tre deler, laget av Alwynne Pritchard. Markøren er en slags fanfare i et performance-aktig uttrykk, og som skal følge bygget, og brukes ved spesielle anledninger. 

Bygget er det første Snøhetta har tegnet i Bergen. 

– Det fins ingen arkitektur for arkitekturen egen skyld. Arkitektur handler bare om mennesker. Alt vi bruker for å lage disse rommene handler om oss, og om de som skal bruke dette bygget i fremtiden, sier arkitekt og professor Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta.  

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed