Advokat blir styreleder for nytt forskningsselskap

Publisert:17. oktober 2017Oppdatert:18. oktober 2017, 14:45
Marit Boyesen, Dag Rune Olsen, Monica Mæland, Frank Reichert og Erlend Jordal feiret det nye selskapet under Arendalsuka. Nå er også styret i selskapet klart. Foto: Dag Hellesund

En forretningsadvokat skal ta første vakt som styreleder for Forskningsselskapet Sørvest AS.

– Hans Olav Lindal (bildet) har vært styremedlem i CMR og Uni Research, så han kjenner sektoren, forklarer UiB-rektor Dag Rune Olsen.

Lindal er til daglig partner i advokatfirmaet Thommessen, og er spesialist på selskapsrett. Han er dessuten president i Norges Rederiforbund.

Eierne bak det nye selskapet har dessuten brukt Lindal i prosessen frem mot et nytt, sammenslått selskap.

Ikke leder på sikt

– Han har også jobbet med virksomhetsoverdragelser tidligere. Nå skal han sørge for at vi har et operativt selskap klart til 1. januar 2018, sier Olsen til På Høyden.

Men når jobben er gjort vil selskapet få en annen styreleder.

– Det er ikke slik at vi ser for oss at han skal være leder for dette på sikt. Men han vil være vår styreleder i den perioden selskapet skal opp og stå, sier Olsen.

Nytt styre

Det er Uni Research AS, Christian Michelsen Research AS, IRIS AS, Agderforskning AS og Teknova AS som nå blir slått sammen til et nytt selskap.

Dette er de andre styremedlemmene: Robert Bjerknes, Eva Dugstad, Iselin Nybø og Tor Asbjørn Aagedal. Følgende varamedlemmer er valgt: Berte-Elen Konow, Mads Arild Eidem, Bjørg Sandal og Solveig Løhaugen.

Trenger direktør og navn

En av de viktigste jobbene for Lindal og kollegaene blir å finne en direktør som kan lede det nye selskapet. Dessuten må det få et nytt navn som kan erstatte arbeidstittelen det har i dag.

Hovedkontoret skal ligge i Bergen, men selskapet vil ha virksomhet en rekke steder langs Sør- og Vestlandskysten. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed