Westerdals må betale tilbake 30 millioner kroner

Publisert:20. september 2017Oppdatert:20. september 2017, 15:56
Saksøkerne får nå tilbakebetalt 80 000 kroner i snitt fra Westerdals Høyskole i Oslo. Foto: Westerdals

Westerdals tapte gruppesøksmål mot tidligere elever. 

Onsdag ble Westerdals Høyskole i Oslo tingrett dømt for å ha tatt for mye betalt i skolepenger over en årrekke. Det skriver NRK. Høyskolen må betale tilbake 29 millioner kroner til saksøkerne. 

Totalt var det 472 tidligere elever med i gruppesøksmålet. 700 andre elever inngikk forlik med Westerdals i fjor. 

Les mer: 500 tidligere studenter møter Westerdals i retten

Westerdals skal ha krevd for mye i skolepenger fra høsten 2003 - til og med våren 2012. Skolen het da Westerdals School of Communications (WSoC), forløperen til dagens Westerdals Høyskole – Oslo School of Arts, Communication and Technology.

– Knusende dom

– Dommen er knusende for Westerdals. Dommeren har ikke trodd på noe av det Westerdals har anført, sier talsmann for saksøkerne Erling Løken Andersen til Nettavisen, og legger til:

– Vi er fantastisk glade og lykkelige over at retten har vært enig med oss i at en privatskole ikke har lov til å overfakturere elevene. Vi synes det er en lettelse. Det har vært en kjempelang sak. Det er også ganske mye penger for den enkelte. Gjennomsnittskravet er på rundt 80.000 kroner, sier Løken Andersen

Det var også en del av saksøkerne som krevde et skjønnsmessig prisavslag fordi de gikk på tre ulike linjer som skolen uriktig hadde opplyst om at var offentlig godkjente. Disse fikk ikke medhold av retten. 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed