UiB-student i Mexico er gjort rede for

Publisert:20. september 2017Oppdatert:20. september 2017, 15:56
Jordskjelvet i Mexico hadde sitt episenter like utenfor hovedstaden, Mexico by. Foto: Colourbox

Ingen UiB-tilsatte skal ha reist til Mexico via universitetets reisebyrå. – Vi legger til grunn at det ikke er øvrige UiB-ansatte i Mexico, sier HR-direktør Sonja Dyrkorn. 

Et jordskjelv rammet i går Mexicos hovedstad. Skjelvet hadde en styrke på 7,1 på Richters skala. Flere titalls bygninger har kollapset, deriblant bolighus, skoler og offentlige bygninger.

Minst 248 mennesker er så langt bekreftet omkommet ulike steder i Mexico etter jordskjelvet. Det er ventet at antallet kan komme til å stige ytterligere. 

Skjelvets episenter var 123 kilometer sørøst for den meksikanske hovedstaden.

Ikke full oversikt over UiB-tilsatte

En UiB-student skal  for tiden oppholde seg i Mexico. UiB har hatt kontakt med studenten, som skal ha det bra.

Om det er andre UiB-ansatte i Mexico, har ikke UiB fullstendig oversikt over.

I kraft av sin særlig uavhengige stilling, kan vitenskapelig tilsatte være hvor som helst. Det gjør at det kan være vanskelig å få kontakt med dem når terroristene slår til, krigen bryter ut eller elvene renner over. 

– Vi får rutinemessig melding fra reisebyrået Berg-Hansen hvis noen av våre ansatte via dem har bestilt en reise til et område hvor en hendelse har oppstått. Vi har ikke fått noen slik melding nå, og legger derfor til grunn at det ikke er øvrige UiB-ansatte i Mexico, sier HR-direktør Sonja Dyrkorn til På Høyden. 

UiB har ingen kontroll på tilsatte som bestiller billetter med andre aktører enn Berg-Hansen.

Da Kjell Bernstrøm uttalte seg om UiBs reisepolicy til På Høyden høsten 2015, ville han be HR-avdelingen se på rutinene. Lite har blitt endret. 

– Det har tidligere vært diskutert hvorvidt UiB skulle pålegge ansatte å bruke Berg-Hansen. Per i dag har vi ikke det. Likevel: For noen typer reiser venter vi at de oppgir hvor de er og hvor de skal, det gjelder blant annet reiser for større grupper og tokt, sier Sonja Dyrkorn.

UiB-rådgiver er på ferie i Mexico by

Hans Egil Offerdal er rådgiver ved Internasjonalt senter ved UiB.

Han er for tiden på ferie i Mexico. Offerdal bor i en leilighet i 5. etasje.

– Da det begynte å riste, var det bare å få på seg skoene, og så løp jeg ned og ut på gaten. Der var det allerede mange naboer, og mange av dem gråt. Da skjelvet sto på, var det ganske heftig, sier Offerdal til NRK.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed