NHH har den 65. beste økonomimasteren

Publisert:11. september 2017Oppdatert:11. september 2017, 15:34

Financial Times rangerer masterutdanningene til NHH i økonomi og administrasjon som verdens 65. beste.

Det er samme plassering som institusjonen hadde i fjor. Den norske konkurrenten BI ligger like bak, men falt fra 71. plass i fjor til 77. plass i år. 95 utdanninger er rangert av Financial Times. 

Europeisk disiplin

Det er ingen amerikanske universitet med på listen, selv om disse vanligvis topper listene når MBA-programmene – master i business administration – rangeres.

– Denne rangeringen passer bra til den gradsstrukturen man har i Europa, og det er denne vi vil konkurrere i, sier kommunikasjonssjef Kristin B. Risvand Mo ved NHH.

I MBA-program er det vanlig at studentene har jobbet noen år, og de trenger heller ikke ha en bachelorgrad i økonomi før de tar master.

NHHs grad er en del av siviløkonomutdanningen, og gir tittelen master of science in economics and business administration.

Viktig for rekruttering

NHH har en utdanning som står seg veldig godt internasjonalt. Konkurransen om å komme på listen er beinhard og det er stadig flere skoler som får plass på listen, sier rektor Øystein Thøgersen i en pressemelding.

Blant økonomiutdanningene er rangeringer sentrale for å rekruttere studenter, både nasjonalt og internasjonalt.

BI satser mer på etter- og videreutdanning, som gjør at de klatrer mer på rangeringer som vektlegger disse.

Vurderer å tilpasse

Det nye rektoratet ved NHH åpner for at det kan bli aktuelt å lage et program som er mer tilpasset rangeringene.

– Vi har som ambisjon å hevde oss mot våre aller fremste europeiske konkurrenter. I arbeidet med den nye strategien blir det viktig å se hvilke grep vi kan gjøre for å klatre på listen, sier Thøgersen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed