14 studenter til sykehus etter forgiftning på fest

Publisert:6. september 2017Oppdatert:6. september 2017, 06:13
14 studenter ble innlagt etter å ha drukket en eddik-blanding på en av de omdiskuterte linjeforening-opptakene.

14 studenter er fraktet til St. Olavs Hospital etter å ha inntatt en blanding av eddik og vann. Dette skal ha skjedd under en opptaksprøve til en linjeforening.

En av studentene er innlagt med alvorlig og uavklart tilstand etter forgiftningen. Ti personer er sjekket ut av lege, og hadde mindre alvorlige symptomer, skriver VG. 

Tre personer til observasjon

Tre personer er innlagt til observasjon, opplyser kommunikasjonsdirektør ved St. Olavs Hospital, Marit Kvikne, til avisen.

Leder Marte Øien i Studenttinget ved NTNU sier til UA at forgiftningen skal ha skjedd som følge av at studentene har fått i seg en blanding av eddik og vann som ikke var godt nok tynnet ut, skriver Universitetsavisa.

Fungerende operasjonsleder Astrid Wannebo i Sør-Trøndelag politidistrikt sier til VG at studentene skal ha drukket en blanding av 35 prosent eddik og vann.

Skal ha drukket eddik under opptaksprøve

– Inntaket skal ha skjedd i forbindelse med en opptaksprøve til en linjeforening ved NTNU der det var ulike poster studentene skal gjennom, sier Wannebo til avisen.

Operasjonsleder Arnt Harald Aaslund sier til adressa.no  at beredskapen ved St. Olavs Hospital er forhøyet som følge av forgiftningen av studentene.

Øien har mandag kveld vært i kontakt med lederen i linjeforeningen, men informasjon om hvordan festen har foregått er foreløpig sparsom.

– Vi har vært i kontakt med linjeforeningen for å høre hvordan det går, og for å støtte dem opp så godt vi kan. Vi opplever at de tar situasjonen på stort alvor, sier Øien

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed