Oxford-ansatt og professor etterlyst for drap

Publisert:3. august 2017Oppdatert:3. august 2017, 09:57
Andrew Warren, tilsatt ved lønnsavdelingen ved Oxford University og professor Wyndham Lathem, professor i mikrobiologi ved Northern University er etterlyst i USA. Ifølge avisen Chicago Tribune har politiet gått ut med en melding om at de to kan være bevæpnede og farlige. Foto: Chicago Police Department

En Oxford-tilsatt og en amerikansk professor i mikrobiologi er ettersøkt, mistenkt for å ha tatt livet av en 26 år gammel mann. 

 

Andrew Warren, tilsatt ved lønnsavdelingen ved Oxford University og professor Wyndham Lathem ved det amerikanske lærestedet Northwestern University er mistenkt for å ha knivdrept en 26 år gammel mann. Det melder The Guardian.

Drapet skal ha skjedd i avdødes bopæl i Chigago 27. juli.

Det er utstedt en arrestordre på de to. Et overvåkningskamera utenfor bygningen der avdøde bodde, viser de to mistenkte som forlater bygget. 

Var bortvist fra egen arbeidsplass
Ifølge avisen Chicago Tribune var Lathem ikke satt opp med undervisning for det kommende semesteret. Han var også bortvist fra universitetsområdet til Northwestern University da drapet skjedde.

Professor kjente offeret fra før
I en uttalelse fra Oxford University heter det at ledelsen ikke var klar over hendelsen, men at «de finner den dypt bekymringsfull».

Politiet har ikke oppgitt et motiv for drapet. Det er heller ikke klart hvilken forbindelse den Oxford-ansatte hadde til avdøde fra før. Ifølge en talsperson for politiet i Chigago kjente den amerikanske professoren offeret fra før. 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed