Krimekspert mener tyveriet var en innsidejobb

Publisert:22. august 2017Oppdatert:22. august 2017, 10:47
En eller flere gjeningsmenn tok seg inn i magasinlagrene på Universitetsmuseet forrige helg. Foto: Universitetsmuseet

– Det er ikke tilfeldig at gjerningsmennene var der, sier krimekspert Johnny Brenna til NRK

Rundt 400 gjenstander er savnet fra Universitetsmuseet etter at en eller flere gjeningspersoner brøt seg inn i museumstårnet forrige helg. 

Les også: Skulle flytta samlinga måndag 

Tidligere politispaner og forfatter Johnny Brenna sier til NRK at han mener nye opplysninger i saken tyder på at innbruddet ikke var tilfeldig. 

– Jeg tenker at dette er en innsidejobb. Noen har stor kunnskap, og vet at det ligger slike gjenstander der, og spesielt mange av dem denne helgen, sier han til nettstedet.

Tror det er bestillingstyveri

Det var nemlig ikke alarm i de rommene som tyvene tok seg inn i, og magasinene var overfylte fordi en vikingutstilling var akkurat rigget ned og lagret midlertidig i magasinene. 

– Det er godt planlagt, og jeg tenker at det kan være utført av utenlandske gjerningsmenn, men med norske folk på innsiden. Jeg tror at dette er et bestillingstyveri, og at noen nok sitter med et godt lager akkurat nå.

Tror ikke UiB-ansatte står bak

Rektor ved Universitetet, Dag Rune Olsen, mener heller ikke at innbruddet kan være tilfeldig utført. 

– Det virker nesten for fantastisk om tilfeldighetene skulle tilsi at de gikk inn i et område med verdier uten at alarmen gikk, sier Olsen til NRK.

Han understreker likevel at han ikke tror noen ansatte står bak tyveriet. 

– Jeg ser helt bort ifra at noen av våre ansatte kan ha vært med på dette her. Det er ingenting som tyder på at det har skjedd, sier Olsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed