Nye instituttledere på psykologi

Publisert:16. juni 2017Oppdatert:19. juni 2017, 10:40
astrid_tolo.jpg
Ny leder ved Institutt for pedagogikk. Astrid Tolo, privat.

— Utdanning er sentrale tema i politikk og samfunnsdebatt i dag, og det skjer veldig mye på feltet som påvirker både forskningsaktiviteten og utdanningstilbudene ved Institutt for pedagogikk, sier nytilsatt leder Astrid Tolo. Finn ut hvem som blir nye ledere på instituttene.


Astrid Tolo (45) er i dag førsteamanuensis ved Institutt for pedagogikk. Hun er for tiden i forskningspermisjon, men er klar for å bli ny instituttleder fra begynnelsen av august.

— Utdanning er sentrale tema i politikk og samfunnsdebatt i dag, og det skjer veldig mye på feltet som påvirker både forskningsaktiviteten og utdanningstilbudene ved Instituttet. Kompetansen vår er høyaktuell og etterspurt. Som et utgangspunkt ønsker jeg å bygge videre på det solide arbeidet som har blitt gjort på instituttet gjennom mange år. Vi er i gang med å etablere regional forskerskole i pedagogikk og vi ser frem til å se at denne blir en realitet. Vi vil også satse på samarbeidet med SLATE (Center for the Science of Learning and Technology) som ble etablert i januar 2016. I tråd med utviklingen på utdanningsfeltet vil vi også jobbe stødig videre med både innhold og kvalitet i studieprogrammene våre som spenner fra bachelorgrader i pedagogikk og spesialpedagogikk, master i pedagogikk, lærerutdanning og universitetspedagogikk. 


Ståle Pallesen (49) er tilsatt som instituttleder ved Institutt for klinisk psykologi Han er i dag professor ved instituttet. Tilsettingsprosessen har vært opphetet og kontroversiell. Blant annet signerte en gruppe ansatte ved instituttet et opprop hvor gruppen uttrykte mistillit til én av søkerne. 

Les mer: 17 psykologar har skrive opprop mot ei av søkarane til stillinga som ny instituttleiar. 

Robert Murison (65) ved Institutt for biologisk og medisinsk psykologi er tilsatt som instituttleder. Han har lang fartstid på UiB og ved fakultetet. Han er tidligere prodekan for forskning og instituttstyrer. Han har sin akademiske bakgrunn fra Storbritannia, og doktorgrad fra University of Leicester. 

Ved Institutt for samfunnspsykologi er det to søkere, som begge er unntatt offentlighet. På Høyden har foreløpig ikke informasjon om hvem som er tilbudt jobben.

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed