Feilmelding

The answer you entered for the CAPTCHA was not correct.

NTNU vurderer å bli mer synlige i hovedstaden

Publisert:19. juni 2017Oppdatert:19. juni 2017, 06:00
— Vi har allerede noe etter- og videreutdanningsvirksomhet i Oslo, og det vi vurderer nå er å utvide denne virksomheten, sier påtroppende prorektor for utdanning på NTNU, Anne Borg. Foto: Nicklas Knudsen

NTNU vil bli mer synlig i hovedstaden. Nå sysler de med planer om flere utdanningstilbud i Oslo, bekrefter påtroppende prorektor for utdanning, Anne Borg.

I 2014 tok Bergens-baserte NHH opp konkurransen med Oslo-baserte Handelshøyskolen BI om etter- og videreutdanning. Nå, vel tre år senere, blir det kjent at også NTNU går med planer om å starte flere utdanningstilbud i Oslo. 

— Kommer det et NTNU-campus Oslo nå?

— Nei, det er å trekke det for lang. Men NTNU vurderer en større synlighet i Oslo, sier påtroppende prorektor for utdanning ved NTNU, Anne Borg (bildet), til Khrono. Og hun legger til: 

(Foto: NTNU)

— NTNU har et nasjonalt nedslagsfelt og samfunnsoppdrag for utdanningsområdene sine. Politikkutforming foregår i Oslo, og vi har spurt oss selv om vi trenger større synlighet der, sier hun.

Vurderer utvidelse

— Vi har allerede noe etter- og videreutdanningsvirksomhet i Oslo, og det vi vurderer nå er å utvide denne virksomheten, sier Borg.

— Og hvilke fagområder er det snakk om? 

— Det vil bli innenfor hovedprofilen vår, ingeniørfag og teknologiområdet som sådan. Samtidig har vi også en del fag hvor det er kobling mellom økonomi og teknologi, sier Borg, som viser til at NTNU rekrutterer studenter fra hele landet. 

Det er ennå ikke satt noen tidsplan for et eventuelt utvidet etter- og videreutdanningstilbud gitt av NTNU i Oslo, et område som muligens vil bli viserektor ved NTNU i Gjøvik sitt ansvarsområde. 

NTNU til Sandvika?

— Ordføreren i Bærum har sagt at hun håper at NTNU kan legge utdanningene sine dit? 

—  Det har vi ikke diskutert i det hele tatt, men når vi sier Oslo, så må det jo ikke nødvendigvis være midt på Karl Johan, sier Borg. 

Rådmann i Bærum, Erik Kjelstadli, har sagt i et intervju med Khrono at byutviklingsprosjektet de driver vil gi gode muligheter for et samarbeid mellom akademia, næringslivet og kommunen.

Teknologi i vest

Kjeldstadli påpeker at hovedtyngden av teknologibedriftene ligger vestover, noe også teknologifakultetet ved HiOA påpekte i sin høringsuttalelse til utredningen om ny campus på Lillestrøm. Ass.dir i Simula, Kyrre Lekve, som jobber med å etablere et forskningssenter for digitalisering sammen med HiOA har pekt på det samme. Det ligger et sammenhengende belte av teknologibedrifter fra Oslo sentrum og vestover.

— Disse bedriftene og dette næringslivet har i dag ingen universitets- og høgskoleinstitusjon som betjener dem godt nok, sier Lekve.d

— Universitetet i Bergen (UiB) har hatt en «ambassadør» og et Oslo-kontor, er det noe dere også tenker på? 

— Vi er kjent med UiB-ordningen, men nei - det er ikke noe vi tenker på. Det vil eventuelt bli etter- og videreutdanningstilbud for NTNU, sier Anne Borg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed