Høyskolelektor tatt med amfetamin og våpen

Publisert:28. juni 2017Oppdatert:28. juni 2017, 11:24
Denne luftpistolen hadde høyskolelektoren på seg da han ble pågrepet søndag. Foto: Politiet

En høyskolelektor er tiltalt for grov narkotikaforbrytelse, oppbevaring og tyveri av flere våpen. 

Mannen har utgitt en rekke vitenskapelig artikler og bøker, skriver Bergens Tidende. Høyskolelektoren er ansatt ved en utdanningsinstitusjon på Vestlandet

15. desember i fjor ransaket politiet boligen hans i Bergen. Her fant de 884 gram amfetamin, 299 narkotiske tabletter og fire gram hasj. I april ble han pågrepet med flere stjålne våpen i bilen.

– Beslaget ble gjort i forbindelse med en da pågående etterforskning opp mot flere ulike aktører i narkotikamiljøet Bergen, sier politiadvokat Jan Christian Alvheim ved Seksjon for organisert kriminalitet ved Vest politidistrikt til BT.

Fengslet i fire uker

Mannen ble varetektsfengslet i april, men løslatt i forrige uke mot politiets vilje. På søndag ble han pågrepet på nytt, etter at politiet rykket ut til en slåsskamp. De observerte mannen på stedet i det han kastet fra seg en luftpistol. Han hadde også på seg mindre mengder narkotika, og en vekt. 

Politiet fremstilte mannen for fengsling tirsdag, og han ble varetektsfengslet for fire uker. Politiet tar nå sikte på å holde mannen fengslet frem til saken mot han kommer opp. 

– Det er slik vi ser det både en alvorlig om omfattende sak, på bakgrunn av at det dreier seg om til dels store mengder narkotika, og at det dreier seg om tyveri av, og oppbevaring av skarpe våpen, sier Alvheim til På Høyden. 

Strafferammen for grov narkotikaforbrytelse er på ti år. 

Ba om å bli løslatt

– Vi har ingen indikasjoner på at dette har hatt innvirkning på den måten han har gjort jobben sin, sier Alvheim.

Under fengslingsmøte ba mannen om å bli løslatt og argumenterte med at han hadde en forelesningsrekke til høsten som han må forberede seg til

– Han tok fengslingen tungt og anker til Gulating lagmannsrett, sier forsvarer Stein Erik Ottesen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed