Går mot forbud mot ansiktsdekning

Publisert:14. juni 2017Oppdatert:15. juni 2017, 09:01
Møte i representantskapet i UHR. Universitets- og høgskulerådet.

Universitets- og høgskolerådet går mot forslaget om å forby ansiktsdekkende plagg.

Forslaget kom fra regjeringen for to dager siden, men ble møtt med massiv motstand i sektoren, som mener at lovforslaget prøver å løse noe som ikke er et problem. 

UHR mener at utdanning er et av de viktigste tiltakene for å oppnå integrasjon og tillit i det norske samfunnet og er kritisk til forslaget om å innføre et generelt forbud, uten at det foreligger kunnskap om konsekvensene av et slikt forbud. UHR mener regjeringens alternative forslag, som har stor likhet med dagens praksis, fungerer tilfredsstillende. Det er fagmiljøene som må vurdere om ansiktsdekkende plagg er til hinder for at studenten kan gjennomføre den enkelte utdanningen. Et forbud mot heldekkende ansiktsplagg må være faglig begrunnet og institusjonene må gi tidlig og tydelig informasjon om dette både til studenter og ansatte, sier Vidar L. Haanes, styreleder i UHR i en pressemelding. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed