Aarebrot har havnet på gaten - og er stolt av det

Publisert:16. mai 2017Oppdatert:22. mai 2017, 08:41
Nå har Frank Aarebrot om mulig kommet enda nærmere studentene, der han holder et våkent øye ut fra hjørnet mellom Professor Keysers gate og Fosswinckels gate. Foto: Dag Hellesund

Frank Aarebrot rakk knapt å pensjonere seg før han ble motiv for kunsten. 

På hjørnet av Professor Keysers gate, med utsikt ned mot SV-fakultetet, har Aarebrot fått en ny plass i bybildet. Det er gatekunstneren Nimi, eller Naeem Searle, som står bak piece’n. 

– Han er veldig kjent i street art-miljøet, og har holdt på i Bergen i 7-8 år. Han jobber veldig mye frihånd, forklarer Karl Torbjørn Kleveland, som følger gatekunstmiljøet i Bergen tett, når han ikke er på jobb på IT-avdelingen på UiB. 

Lovlig gatekunst

Nimi er blant de 6-7 fremste gatekunstnerne i byen, og han er også i ferd med å bli lagt merke til internasjonalt. 

Bygget verket er malt på tilhører UiB, og er gjort helt lovlig. Jobben ble gjort i går, og var forhåndsgodkjent av både eiendomsdirektør Even Berge og leder for det kunstneriske utvalget ved UiB, Siri Meyer. 

Selv visste Aarebrot ingenting om gatekunsten før På Høyden gjør han oppmerksom på det: 

– Det var morsomt! sier motivet for kunstverket. 

Det har blitt mye oppmerksomhet og feiring av den høyt skattede professoren den siste tiden. 

– Men det er særlig morsomt å få anerkjennelse av en gatekunstner også, sier Aarebrot. 

Fortsatt blant studentene

Han er også imponert over teknikken til Nimi, som ofte maler mye på frihånd. Bildet har han kalt <<Raise your words - not your voice>>, og i tillegg til maling har han gått løs på veggen med kniv, og hentet frem noe av pusslagene på bygningen i Fossvinckelsgate 7, der Studentersamfunnet i Bergen har kontorer. 

– Jeg synes det er ekstra stas at det er på studentenes hus. Jeg var tilstede da rektor Sigmund Grønmo ga huset til studentene i sin tid, sier Aarebrot. 

Selv har pensjonisten tatt bolig midt iblant dem. Han har nemlig fått kontor på Bibliotek for samfunnsvitskap i stedet for et lite emeritus-kontor, og ser fram til å være med og veilede sampol-studenter også som pensjonist. 

Helt pensjonist vil han dessuten ikke være: 

– Jeg har bedt om å få fortsette med hovedkurset mitt i sammenliknende politikk. Det kurset har jeg hatt i alle år, og skrevet pensumlitteraturen og. Jeg har ikke lyst til å gi det fra meg - i alle fall ikke helt ennå! 

Fra veggen sin har Frank Aarebrot full oversikt over hva som rører seg på SV-fakultetet, og er der han trives, midt blant studentene. Foto: Dag Hellesund

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed