Svein Stølen vant rektorvalget

Publisert:20. april 2017Oppdatert:21. april 2017, 17:32
Over sommeren tar kjemiprofessor Svein Stølen over som rektor for Universitetet i Oslo. Foto: Ola Sæther

Universitetet i Oslos neste rektor heter Svein Stølen. Det er nettopp kunngjort på UiOs valgvake.

Med 54,84 prosent av stemmene er kjemiprofessor Svein Stølen i dag valgt til rektor ved Universitetet i Oslo for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2021.

Det ble klart da valgstyret presenterte resultatet av det elektroniske rektorvalget på UiOs valgvake i dag, skriv Uniforum.

Kjemiprofessor

Svein Stølen er i dag professor i kjemi og prodekan på MN-fakultetet. UiOs nye prorektor Gro Bjørnerud Mo er professor i fransk og tidligere prodekan på HF. Med seg på laget har de to kommende viserektorer: Professor i statsvitenskap Åse Gornitzka og Per Morten Sandset, som er direktør for forsking, innovasjon og utdanning ved Helse Sørøst og professor II ved Det medisinske fakultetet.

Hovedstikkord: Samspill

Stølen og Mos valgplattform har tittelen UiO i samspill. Dette begrunner de slik: «Vi har valgt samspill som hovedstikkord for vårt kandidatur og for denne plattformen: en metafor om samarbeid hentet fra måten et orkester eller et teaterensemble kan skape noe som er større og bedre enn det én utøver kan klare alene. Vi vil at UiO skal forbedre sin evne til samspill internt og eksternt. Samspill skal også uttrykke hvordan vi vil arbeide som rektorat for UiO. Vi ønsker et universitet som skal bli flinkere til å samarbeide og utnytte både bredden og de mange gode stjernespillerne internt, som skal få mer ut av både de individuelle og kollektive prestasjonene, som skal utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet, som skal utnytte nærheten til sentrale samfunnsinstitusjoner i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa bedre.»

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed