Thøgersen skal lede NHH

Publisert:6. mars 2017Oppdatert:8. juni 2017, 14:36
– Kontakten med næringslivet så vel som offentlige samfunnsinstitusjoner er svært god, og den skal bli enda sterkere, sier nytilsatt rektor ved NHH, Øystein Thøgersen.
Rektor:

Styret ved NHH har mandag besluttet å ansatte Øystein Thøgersen som ny rektor.

NHH er den ledende handelshøyskolen i Norge med noen av landets beste studenter og ansatte. Jeg er svært motivert for rektorjobben, og er klar for å gjøre de nødvendige grepene for at NHH skal bli en svært synlig handelshøyskole som hevder seg mot våre aller fremste europeiske konkurrenter, sier Øystein Thøgersen til NHH.no.

Thøgersen var blant de interne søkerne på lista. I alt fire interne søkere ønsket rektorjobben. To søkere fikk være unntatt offentlighet.

Han er i dag professor på Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH, der han også har vært instituttleder

Thøgersen er opptatt av NHHs rolle som samfunnsinstitusjon.

Vil styrke samfunnskontakten
– Kontakten med næringslivet så vel som offentlige samfunnsinstitusjoner er svært god, og den skal bli enda sterkere. Det vil i sin tur stimulere både forskningen og undervisningen, sier han i pressemeldingen.

Thøgersen er NHHs første tilsatte rektor, etter at styret besluttet å endre ledelsesmodell i 2016.

Thøgesen er styreleder for SNF AS, medlem av NHH-styret og satt i hovedstyret i Norges Bank fra 2004 til 2009. I 2015 ledet Thøgersen ekspertutvalget som vurderte praktiseringen av handlingsregelen, og han er medlem av Finansdepartementets metodeutvalg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed