Mari Sundli Tveit får fire nye år som rektor ved NMBU

Publisert:10. mars 2017Oppdatert:10. mars 2017, 14:52
Mari Sundli Tveit er tilsatt i toppjobben på Ås i fire nye år. - Mari Sundli Tveit har på en god måte ledet arbeidet med å forberede flytting av Veterinærhøyskolen fra Adamstuen til Ås. Styret vurderer kontinuitet som en styrke i den viktige perioden frem til miljøene er samlokalisert på Campus Ås, sier styreleder Siri Hatlen i en pressemelding.

Den andre kandidaten, UiB-professor Jan Petter Hansen, ble ikke foretrukket framfor sittende rektor Mari Sundli Tveit.

– Jeg er glad for at jeg får mulighet til å lede universitetet i neste periode og for å få fortsette det arbeidet vi har satt i gang. Jeg har urokkelig tro på NMBU, på fagmiljøene våre og det vi skal bidra med i årene som kommer, sier Mari Sundli Tveit i en pressemelding.

Et enstemmig styre ved NMBU vedtok 9. mars å ansette Mari Sundli Tveit som rektor for fire nye år, fram til år 2021.

– Mari Sundli Tveit har gjort en meget god jobb som rektor ved NMBU siden universitetet ble opprettet i 2014, og styret ønsker at hun fortsetter i fire nye år, sier styreleder Siri Hatlen i pressemeldingen.

Utvidet søknadsfrist
Stillingen ble lyst ut sist høst med opprinnelig søknadsfrist 1. desember 2016, men søknadsfristen ble utvidet til 15. januar 2017. Det ble begrunnet med at man ønsket å gi aktuelle søkere noe mer tid til å vurdere stillingen.

Til tross for at styret utvidet søknadsfristen, var det bare to søkere til rektorjobben.

Professor ved Institutt for fysikk og teknologi ved Universitetet i Bergen, Jan Petter Hansen, var den eneste utfordreren til sittende rektor Mari Sundli Tveit.

I pressemeldingen står det at styret vurderte Mari Sundli Tveit som den best kvalifiserte søkeren.

«Styret har i denne prosessen kunnet velge mellom to meget godt kvalifiserte søkere, og har ut fra en totalvurdering kommet frem til at Mari Sundli Tveit vil være den best kvalifiserte til å lede NMBU i de neste fire årene», står det i pressemeldingen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed