– Går mot oppsigelser i Folkehelse-instituttet

Publisert:20. mars 2017Oppdatert:21. mars 2017, 08:59
Rusforskningsfeltet ved Folkehelseinstitutet kan være særlig utsatt, fordi stillingene er finansiert over FHIs egne budsjetter. Foto: Colourbox

Rusforskningen kan blir særlig hardt rammet.

I flere artikler har Dagsavisen omtalt hva som vil skje hvis regjeringens planlagte kutt i budsjettene til Folkehelseinstituttet (FHI) blir en realitet.

Ønsker ikke oppsigelser, men mangler penger
Direktør Camilla Stoltenberg har uttalt at hun ikke ønsker at noen skal bli oppsagt. Men så langt har ikke FHI fått signaler fra Helsedepartementet om at det vil komme mer penger over revidert nasjonalbudsjett, skriver Dagsavisen.

– Folkehelseinstituttet har et innsparingsbehov på cirka 90 millioner kroner for 2017 og 2018, Ledelsen har beregnet og vedtatt et behov for nedbemanning av 120-150 årsverk, skriver Stoltenberg i et brev til Helse- og omsorgsdepartementet.

Rusforskninsiljøet kan bli kraftig kuttet
Hvor kuttene skal tas, og hvem som kan komme til å bli oppsagt, er ikke offentlig kjent ennå.

Rusforskningsfeltet ved Folkehelseinstitutet kan være særlig utsatt, fordi stillingene er finansiert over FHIs egne budsjetter.

– Mens vi i mange andre forskningsmiljøer ved instituttet har en stor prosentvis andel forskningsfinansierte stillinger, finnes det kun faste forskerstillinger på rusfeltet, påpeker Marc Gayorfar, leder for Norsk Tjenestemannslag i FHI til Dagsavisen.

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed