NSD skal skape nordisk sky

Publisert:14. februar 2017Oppdatert:15. februar 2017, 09:41
NSD tar skyen i bruk når de skal lage et nordisk register over publikasjoner og publikasjonskanaler.

NSD skal lage et felles nordisk kanal- og publikasjonsregister, som skal ligge i skyen.

– Foreløpig er det lagt opp til at registeret etter første utviklingsfase skal bestå av søke- og oversiktsmodul over kanaler i Norden, med informasjon fra registrene i Finland, Danmark og Norge. Utviklingsarbeidet er i gang hos NSD og vil fortsette ut 2017, sier seksjonsleder ved NSD, Kristin Gåsemyr, i en pressemelding. 

NSD driver allerede to registre om vitenskapelig publisering: Register over publiseringskanaler og ERIH PLUS. Disse inneholder flere tusen forskningstidsskrift, forlag og bokserier fra forskjellige deler av verden. 

NordForsk og Nordisk ministerråd bidrar med støtte til prosjektet. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed