Hun er Studenttingets nye leder

Publisert:13. februar 2017Oppdatert:15. februar 2017, 09:41
Frem til sommeren har Kristine Elsa Krokli lederansvaret for over 16000 studenter ved Høgskulen på Vestlandet.

I helgen ble Kristine Elsa Krokli valgt til leder for arbeidsutvalget til Studenttinget ved Høgskulen på Vestlandet.

– Det føles selvfølgelig utrolig godt å vinne valget! Det vitner om tillit fra alle regionene, og det er ikke noe jeg tar lett på, sier hun til På Høyden.

Avstemningen ble gjennomført skriftlig, og stemmetallene ble regnet ut med «single transferable vote». Det betyr at Krokli måtte ha minst 15 stemmer for å bli valgt, noe som er umulig å få fra en region alene. Men akkurat hvor mange stemmer Krokli fikk, vet hun ikke.

– Jeg spurte etter valgresultatet, men ombestemte meg. Jeg vil ikke gå og tenke på hvor mange som eventuelt ikke har stemt på meg og hvem de er, jeg vil heller tenke at Studenttinget som helhet har gitt meg tillit til å være leder.

– Et historisk møte

Helgens møte synes hun har gått bedre enn noen kunne forvente.

– Dette har vært et godt, og historisk møte! Jeg er dypt imponert over debattklimaet. Her har det ikke vært noe særlig polarisering mellom regionene, og jeg har inntrykk av at alle har debattert med intensjoner som er det beste for fellesskapet, både innad i Studenttinget og for alle studentene ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), forteller Krokli.

En travel start

Den første uken som leder for de 16000 studentene ved HVL er planlagt med fullt program. Krokli skal være både på Stord, i Haugesund og i Bergen.

– Denne uken skal vi konstituere arbeidsutvalget, slik at vi alle har konkrete arbeids- og ansvarsområder. For å gjøre dette må vi utrede hvilke fag og ansvarsområder som skal fordeles, og omfanget av disse.

Utover dette skal hun møte administrerende direktør i Samskipnaden på Vestlandet, og overvære åpningen av det nye treningssenteret i Haugesund. Velferdstinget Vest skal også ha sitt første møte i Bergen på lørdagen, og planen hennes er å være tilstede der også.

Skal jobbe for et velfungerende studentdemokrati

– Fokus fremover er å få alle bitene på plass, for å få et velfungerende studentdemokrati. Det er viktig for meg at vi møter kravene og bestillingene som har kommet fra Studenttinget denne helgen, og i møtene fremover.

Videre forteller Krokli at de må ha et fokus på å bli synlige for studentene. Hun vil også holde et våkent øye med hva som skjer på institusjonsnivå, slik at de kan påvirke avgjørelsene som skal tas i tiden fremover.

Helgen kort oppsummert

Under helgens møte har Studenttinget både vedtatt og debattert viktige veivalg som skal stå i mange år fremover. Allerede fredag kveld jublet Studenttinget da de hadde kommet til enighet om vedtektene, og lørdag formiddag vant altså Krokli ledervervet. Andre saker som har vært diskutert er blant annet styringsdokumenter, prinsipprogram og selve stiftelsen.

Helgen har resultert i et studentting som er mye mer samlet. Dette er takket være det sosiale samværet de siste tre dagene, men også  diskusjonene og avgjørelsene som har blitt tatt på møtet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed