Feilmelding

The answer you entered for the CAPTCHA was not correct.

Full stillingsstopp på NTNU

Publisert:11. oktober 2016Oppdatert:11. oktober 2016, 10:02
Innplassering av ansatte i nye enheter er i full gang på NTNU. Derfor innfører rektor Gunnar Bovim stillingsstopp med formål om å beskytte nåværende ansatte. Foto: Ida Bergstrøm

Utlyste stillinger trekkes tilbake.

Fra og med mandag innføres det full stillingsstopp for tekniske og administrative stillinger ved NTNU, skrives det i en melding på NTNUs intranett Innsida. Der går det også fram at nylig utlyste stillinger blir trukket tilbake. Unntaket er om prosessen er kommet så langt at det allerede er sendt ut tilbud til søkerne. Dette melder Universitetsavisa.

Stillingsstoppen er besluttet av rektor. Formålet er å beskytte NTNU-ansatte under den pågående prosessen med innplassering i nye enheter.

Det betyr at stillinger som har vært eller skulle ha blitt utlyst kan bli aktuelle for nåværende ansatte som ikke er innplassert.

Foreløpig har stillingsstoppen varighet ut året, men dette kan bli forlenget. Det har allerede vært kunngjøringsstopp for administrative stillinger i 2016. Dette har det vært mulig å søke unntak for, men med full stillingsstopp skal det bli vanskeligere å få aksept for dette.

Følgende stillinger omfattes ikke av stillingsstoppen:

* Eksternt finansierte stillinger

* Vikarer for fast ansatte eller midlertidig ansatte med sterkt stillingsvern, som er i permisjon

* Studentassistenter/læringsassistenter

* Timelønnede (men ikke som erstattere for stillinger som man egentlig tenkte å lyse ut)

* Lærlinger

* Tilsettinger i forbindelse med arbeidstrening/arbeidsutprøving der NAV er bidragsyter

I tillegg skal rektor i særlige tilfeller kunne beslutte å kunngjøre stillinger “av stor strategisk betydning”. Det vil også være tillatt å engasjere midlertidig ansatte i kortvarige engasjement, eller leie inn vikarer fra vikarbirå for å dekke akutte behov.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed