Eks-direktør blir UiB-professor

Publisert:16. februar 2016Oppdatert:16. februar 2016, 10:26
Stener Kvinnsland har inngående kjennskap til Haukeland universitetssykehus, Bergens Forskningsstiftelse og UiB. Han er ansatt i en åremålsstilling for å fremme samarbeid mellom institusjonene. Arkivfoto: Hilde K. Strand

Stener Kvinnsland (67) gikk i fjor av som administrerende direktør i Helse Bergen. I år tiltrådte han som professor 2 ved UiB.

– Den store overskriften er at jeg skal arbeide med å samordne fellesprosjekter mellom sykehus, universitet og Bergens Forskningsstiftelse (BFS). Jeg vil også arbeide med noe jeg er svært engasjert i  - arbeidet mot antibiotikaresistens, sier Stener Kvinnsland til På Høyden.

Han gikk av som administrerende direktør i Helse Bergen 31. august 2015.

Samhandling og antibiotikaresistens
Ifølge arbeidsavtalen skal Stener Kvinnsland arbeide for optimal samhandling mellom helseforetak og universitet, og unngå uhensiktsmessig konkurranse mellom universitet og sykehus. Han skal arbeide for nordisk samarbeid med sikte på etablering av et nordisk forskningsfond som skal bidra til reduksjon av antibiotikaresistens og han skal bidra med mentorarbeid.

Kvinnsland er tilsatt i en åremålsstilling for perioden 1. januar 2016 – 31. mai 2018.

– Stener Kvinnsland gjør allerede i dag mye for fakultetet vårt. Det finnes mange saker hvor han vil gjøre en god jobb for UiB, sier dekan Nina Langeland.

Hun forteller at Stener Kvinnsland ikke vil være ansatt ved et institutt. Han vil ha kontor på Haukelandsområdet.

– Du er tilbudt en ti prosent stilling, men oppgavene du skal utføre er ganske omfangsrike. Får du dette til innenfor tiden som er angitt?

– Tja. Jeg tenker at de ti prosentene jeg er tilsatt i er av symbolsk verdi. For meg er det mest sentralt at jeg er tilsatt, og at jeg får gjort jobben som jeg har fått i oppgave å gjøre, sier Stener Kvinnsland.

Har lagt Innovest-saken bak seg
Helse Bergens mangeårige administrerende direktør, Stener Kvinnsland, satt i en årrekke som styreleder i aksjeselskapet Innovest. Selskapet hadde til formål å fremme forskning og næringsutvikling i helsesektoren. Forholdet mellom de to reelle eierne, UiB og Helse Bergen, var tidvis anstrengt. Konflikter rundt bruk av penger har ført til flere runder i retten, og ankesaken til den såkalte Gulsvik-saken er ennå ikke behandlet.

Styret i Innovest har ikke vært gjenstand for noen rettsprosess.

– Ettersom du fortsatt vil ha en tilknytning til både UiB og Haukeland regner jeg med at Innovest-saken ikke har gitt din relasjon til institusjonene varige skrammer?

– Den saken er jeg ferdig med. Det var en periode av livet som var preget av saken. Den har jeg nå lagt bak meg.

Stener Kvinnsland er i dag styremedlem i Bergens Forskningsstiftelse (BFS). Han har kontorplass på Kokstad sammen med blant annet styreleder Kåre Rommetveit og Trond Mohn. Han er og styreleiar ved Oslo universitetssjukehus og i Helse Stavanger. 

–  Kan mye om MOF
I kontrakten står det også at Stener Kvinnsland skal arbeide for å fremme dialog og samhandling mellom MOF og BFS.

– Kvinnsland er allerede tungt involvert i BFS. Skal han sitte på begge sider av bordet, Nina Langeland?

– Det viktige for oss er at han blir en del av dialogen med BFS. Han kan mye om fakultetet vårt, og det er nyttig for oss, sier Nina Langeland.

Stener Kvinnsland er tilbudt lønnstrinn 90, dette tilsvarer en årslønn på 1 018 600 kroner i hundre prosents stilling.

Bare fem andre personer ved MOF har lønnstrinn 90 eller høyere.

– Stener Kvinnsland får en ganske høy lønn?

– Det handler om kompetanse, sier Nina Langeland. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed