Styreleder tok sponsorpengene selv

Publisert:2. desember 2015Oppdatert:2. desember 2015, 12:45
Jusstudenten vil trolig ikke bli politianmeldt, men får ikke ha tillitsverv i Juristforeningen. Foto: Marianne Røsvik

Lederen av fadderstyret i juristforeningen sørget for at sponsorer betalte 22 000 kroner inn på personens private konto.

Fadderuka ved Det juridiske fakultet får hvert år inn penger fra sponsorer.

Disse pengene lot lederen av fadderstyret gå rett inn på vedkommendes egen privatkonto, skriver Studvest.  

Saken ble avdekket i september.

– Det har skjedd et tillitsbrudd innad i foreningen, innrømmer Sananthan Gunaratnam, leder i Juristforeningen, til Studvest.

Manipulerte dokumentasjon
Personen skal ha fått sponsorpenger som skulle gått til studentforeningen inn på si egen konto. Da styret ba om kontoutskrifer og bekreftelse på at organisasjonskonto, skal vedkommende ifølge Studvests kilde ha levert manipulerte bilder og kvitteringer.

Midlene skal nå være tilbakebetalt. Saken vil trolig ikke bli meldt til politiet. Studenten er ikke ekskludert fra Juristforeningen.

– Bør lukes ut
Hans Fredrik Marthinussen, professor ved Det juridiske fakultet ved UiB, sier til Studvest at mange jurister senere i karrieren vil være i betrodde posisjoner der de kan ansvar for andres midler. Han mener personer som ikke håndterer dette bør lukes ut.

– Jeg mener at når vi tross alt er del av en juristutdannelse, som Juristforeningen er, er det etisk problematisk om man lar slike saker passere uten å politianmelde.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed