Christian Jørgensen fikk Læringsmiljøprisen

Publisert:9. desember 2015Oppdatert:9. desember 2015, 14:58
Christian Jørgensen takket det inspirerende miljøet på Institutt for biologi da han mottok Læringsmiljøprisen for 2015. Foto: Ida Bergstrøm

Førsteamanuensis Christian Jørgensen ved Institutt for biologi går ut av komfortsonen for å gi studentene god undervisning. Innsatsen ble onsdag belønnet med Læringsmiljøprisen.

Læringsmiljøprisen skal gå til personer eller miljø som utmerker seg med å gi fremragende undervisning.
 
Studentenes pris
Kun studenter og studentorganisasjoner kan nominere kandidater.
 – Dette er studententenes pris, sa viserektor for utdanning, Oddrun Samdal, da hun delte ut prisen
onsdag.
 
Prisen er på 50 000 kroner, og går i år til førsteamanuensis Christian Jørgensen på Institutt for biologi.

«Personlig traume»
I sin takketale fortalte han hvordan det kollegiale miljøet på instituttet har har inspirert ham til å gi bedre undervisning.

– Jeg har BioCeed på instituttet, og de har vært flinke til å få til en kultur hvor vi diskuterer undervisning. Dermed har dette med undervisning gått fra å være et personlig traume som hver og en av oss føler vi ikke får til, til noe vi snakker om og blir bedre på i i fellesskap. Det har blitt et håndtverk, sier Christian Jørgensen.
 
Studentene har særlig satt stor pris på at han bruker utradisjonelle metoder som filming og publisering av egen undervisning, facebookgrupper, quiz og ukentlig drop-in veiledning i realfagskantina.
 
– Jeg har tenkt mye på hvordan jeg kan hjelpe elevene til å knekke den koden det er å studere på UiB. Og jeg har villet åpne dører for dem, blant annet inn til forskningslitteraturen, sier Christian Jørgensen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed