Aurelia E. Lewis vant Undervisnings-prisen

Publisert:14. oktober 2015Oppdatert:14. oktober 2015, 12:18
Aurelia E. Lewis er førsteamanuensis ved Molekylærbiologisk institutt. Hennes engasjement og omsorg for studentenes læring ble tirsdag belønnet med Undervisningsprisen på 50 000 kroner. Pengene vil hun bruke på studentene.

Aurelia E. Lewis gir studentene personlige tilbakemeldinger, og hjelper dem gjerne også utenfor forelesningssalen. Tirsdag ble hun belønnet med Undervisningsprisen for sitt arbeid. Men får hun publisert noe selv?

– Dette gir meg energi til å bli enda bedre. Men jeg vil også gjerne ha flere kritiske tilbakemeldinger. Vær så snill, fortell meg hva jeg kan gjøre bedre, sier Aurelia E. Lewis, førsteamanuensis ved Molekylærbiologisk institutt.

Tirsdag fikk hun Undervisningsprisen for sin innsats for studentene ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

– Prisen skal henge høyt
Kandidatene til prisen nomineres av studentene. Vinneren kåres av en komité bestående av representanter for alle fagutvalgene og Realistutvalget i tillegg til dekanen og prodekan for utdanning.

I sin nominasjon har studentene lagt vekt på at Aurelia E. Lewis er en som ser studentene, og som bryr seg om dem. Hun får også ros for sitt engasjement for studentene også etter at forelesningen er over, og for at hun gir personlige tilbakemeldinger.

– Prisen skal henge høyt. Den skal bidra til at mat.-nat-studentene får de beste lærerne i landet. Og den skal motivere de som er opptatt av god undervisning til å gjøre sitt beste, sa dekan Helge Dahle da han delte ut prisen.

Dekan Helge Dahle mener en nominasjon er et hedersmerke og en tilbakemelding om at en leverer undervisning av klasse. Han er glad for at Aurelia E. Lewis fikk en påskjønnelse for sitt undervisningsarbeid.  

Lite tid til egen forskning
– Jeg liker å følge studentene på vei, og å se hvordan de utvikler seg, sier Aurelia E. Lewis, førsteamanuensis ved Molekylærbiologisk institutt.

Hun legger ikke skjul på at hun legger mye arbeid i å gi god undervisning, og at hun  har brukt mye tid på forberedelser siden hun startet med å undervise i 2011. Slikt blir det ikke nødvendigvis publikasjonspoeng av.

– I dag er jeg lykkelig over denne prisen. Samtidig er jeg ikke fornøyd med min egen forskning, sier Aurelia E. Lewis til På Høyden.

– Jeg får ikke fokusert på forskningen min så mye som jeg kunne ønsket, eller på å publisere. Jeg får ikke konsentrert meg nok om én ting av gangen. For forskningen min sin del, er det fint at jeg har fått innvilget forskningstermin om ikke så lenge.

Beholder oversikten
Aurelia E. Lewis forteller at hun bruker vekselsforholdet mellom læreverket og aktuell forskning når hun legger opp undervisningen. Tekstboka er fortsatt relevant. Men den kan alltids suppleres av nye artikler.

– I en hverdag hvor vi skal vie oss 50/50 til forskning og undervisning, og hvor det er mye administrasjon som krever tid, er det lett å miste oversikten over faget sitt. Når man skal undervise må man se også på det helt grunnleggende i faget, og å ta dette med. Jeg liker denne oversikten.

Undervisningsprisen er i år på 50 000 kroner.

– Hva skal du gjøre med pengene?
– Jeg må finne ut hva jeg kan gjøre med pengene. Får jeg lov, vil jeg bruke dem på prosjekter for master- eller ph.d-studentene mine, sier Aurélia E. Lewis.
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed