UiB-disken snart full

Publisert:18. september 2015Oppdatert:18. september 2015, 09:47
Ingen server uten blått led-lys: Slik ser UiBs nye datalager ut i mørket. Foto:IT-avdelingen

Før helgen kan alle UiB-ansatte logge av med særlig god samvittighet. Store datamengder skal flyttes til nye servere, og dette gir nedetid.

– Lagingskapasiteten vår er 90 prosent full, forteller IT-direktør Tore Burheim til På Høyden.

Dagens datalagring ved UiB er på slutten av sin levetid. Derfor må hele sentrallagringssystemet byttes ut til en ny løsning, som både er raskere, større og sikrere enn dagens datalagring, levert av NetApp.

Lørdag morgen begynner jobben med å bytte løsning, og det vil gi nedetid for mange systemer. Hjemmekataloger og fellesområdet vil være utilgjengelige, og UiBs datamaskiner kan få problemer med pålogginen.

Slik får du epost
Epost blir i utgangspunktet også nede, og inngående epost blir satt i kø til systemet er oppe igjen. Skal du sende unna en millionsøknad eller annet viktig innhold kan det altså være lurt å sende det før lørdag.

Men det finnes triks: Utgående epost vil fungere om du logger på kalender.uib.no, eller bruker telefon eller nettbrett.

Øker ikke hjemmeområdet
Miside, uib.no og andre systemer kan være nede eller ustabile i perioder. Selve jobben blir gjort lørdag, mens testing av den nye løsningen begynner søndag morgen. IT-avdelingen vil oppdatere facebook-sidene sine om fremdriften.

Men dersom hjemmeområdet ditt er fylt opp av video, bilder og andre data, er det liten trøst i oppgraderingen: IT-avdelingen har ikke konkrete planer om å øke størrelsen på hjemmeområdene, forteller Burheim. 

Ettersom dataene speiles på to ulike steder, i Nygårdsgaten 5 og i Allegaten, er det to steder dataene skal flyttes i helgen. Speilingen gir sikkerhet i tilfelle det skulle bryte ut brann eller skje andre ødeleggelser på et av stedene. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed