Til minne om Kristi

Publisert:10. september 2015Oppdatert:11. september 2015, 08:29
Alle fantoftstudentene i salen reiste seg for å minnes 24 år gamle Kristi. Foto: Hilde Kristin Strand

Vennene fra Fantoft tok et gripende farvel med Kristi Kafcaloudis. – Fantoft har mistet et familiemedlem, sa Dennis Osei.

Det ble lagt ut en kondolanseprotokoll. Den vil også være tilgjengelig på Sydneshaugen skole fredag. Foto: Hilde Kristin Strand

Lørdag omkom 24 år gamle Kristi Kafcaloudis i den tragiske ulykken på Trolltunga. Torsdag var medstudenter og venner samlet til minnestund. Der deltok både representanter fra studentmiljøet og fakultets- og universitetsledelsen. En gruppe fra Griegakademiet bidro med musikk, som var valgt i samråd med avdødes familie.

– Det er ikke lett å snakke når man har mistet et familiemedlem. Nå har Fantoft mistet et familiemedlem, sa Dennis Osei, som talte på vegne av Fantoft-studentene. Han tegnet et bilde av et åpent og inkluderende miljø, og en åpen og inkluderende ung kvinne, og viste en film der vennene fra studentbyen delte sine tanker, minner og bilder. Til slutt reiste alle fantoftstudentene som var til stede seg for å hedre venninnen og medstudenten.

Aner i Europa
Dekan Margareth Hagen delte ord fra den omkomne studentens mor. Moren Millie Kafcaloudis beskrev en datter som likte å lese, reise, som var opptatt av musikk og glad i matlaging. Hun ønsket å oppleve nye kulturer, og laget tidlig lister over hvilke steder hun ville besøke og hva hun ville oppleve.

24-åringen vokste opp i Australia med ville kenguruer i hagen, men hadde aner fra Europa. Bestemoren flyktet fra Hellas etter andre verdenskrig, og lenger tilbake hadde familien røtter i Telemark. Det var med andre ord ikke tilfeldig at Kristi, med navn inspirert av Kristin Lavransdatter, valgte Europa og Norge da hun skulle på utveksling.

Familien til 24-åringen ønsket at det skulle arrangeres en minnestund ved UiB. Minnestunden ble filmet, og vil bli sendt til dem. Moren beskrev, via Hagen, den siste telefonsamtalen hun hadde med datteren.

– De snakket om det nye livet i Norge. Om nye venner, om at Kristi ville jobbe som frivillig på Hulen og om at hun gledet seg til å gå på ski for første gang, sa Hagen.

– En av oss
Birgit Å. Mjeldheim talte på vegne av humanistisk studentutvalg. Hun beskrev et studentmiljø der mange er berørt.

– Jeg kjente Kristi personlig. Men dødsfallet har hatt stor påvirkning på studentmiljøet. Hun var en av oss. Hun var i kafeen, på forelesninger, gjorde det vi alle gjør. Vi er alle sjokkert over at hun ble revet bort i starten av det som skulle være et spennende år, sa Mjeldheim.

Hun oppfordret også studentene til å ta vare på hverandre.

Det samme gjorde studentprest Inge Høyland, som ledet minnestunden.

– Vi må ta så godt vare på hverandre som vi kan i denne tiden. For mange av dere er det første gang dere opplever at noen på deres egen alder dør. Det mange spør seg, er <<hvorfor>>, sa Høyland.

Han sa at det er mange måter å sørge på, og mange måter å regarere på en slik tragisk hendelse på, og understreket at ingen reaksjoner er rettere enn andre.

– Det finnes ingen fasit. Jeg håper dere er der for hverandre de nærmeste dagene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed