Nå kommer UiB-honningen

Publisert:18. august 2015Oppdatert:19. august 2015, 08:52

Etter en særdeles treg start, har de siste ukene bidratt til at det blir honning på UiB-glass.

Brettene i halvkassene på toppen, er i alle fall stappfulle av søt nektar. Lengre ned i stabelen med kasser, er det antakelig en mer beskjeden høst.

Snart klar for høsting
– Med tanke på hvilken elendig sommer vi har hatt, er vi fornøyd hvis det blir om lag ti kilo honning, sier stipendiat og frivillig birøkter, Camilla Nordby. Avhengig av hvordan høsten har utviklet seg, kan det fort bli mer.

Hun er én av elleve frivillige fra Universitetsmuseet, pluss profesjonell birøkter Alf Helge Søyland, som satte i gang honningproduksjon på taket av det gamle BT-bygget i Nygårdsgaten. Biene har tydeligvis funnet seg til rette på campus. Det er først og fremst Muséhagen og Nygårdsparken som sørger for at det blir noe å høste i kubene.

Honning på UiB-glass
Snart skal innhøstingen begynne. Planen er å designe en artig UiB-etikett når honningen skal tappes over i glass.
Historiens første UiB-produserte honning blir et samlerobjekt. En del av glassene gis til prosjektets støttespillere, som Forskerforbundet, Parat og NTL, i tillegg til universitetsdirektøren og museumsdirektørens kontorer, og Sparebanken Vests Grønne Tak. Det er Norges birøkterlag som har hatt det faglige ansvaret.

I sommer har teamet av frivillige gått turnus for å passe på biene. De siste to ukene har Marielle Bergh, avdelingsingeniør og universitetsbibliotekar Marthe Tolnes Fjellestad passet på biene og skrevet rapport i kubedagboken.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed