Møt UiB-nissen 15. desember

Publisert:15. desember 2014Oppdatert:15. desember 2014, 10:10
-- Jeg får julestemning allerede i oktober, sier Helle Sjøvaag. –Jeg liker desember måned. Det er en god tid for å sitte inne og ta det med ro. Foto: Tor H. Monsen
LUKE 15:

Hver dag i desember vil På Høyden presentere en ny nisse. Og skjerp sansene: Nissen presenterer et spørsmål. Svarer du rett, blir du med i trekningen av dagens premie.

– Hva er den viktigste juletradisjonen for deg?
– Å pynte juletreet på lille julaften hjemme i Stavanger, starten på juleferien med kø og jul på ferjen. Å dra frem Dizzy Tunes-plata fra -77 – Glad jul, utgitt samme år som jeg ble født.

– Er det noen juletradisjoner på UiB?
– Å ja, studentene her på Infomedia er flinke til å pynte til jul. Jeg synes det har vært grøt til lunsj hver dag i SV-kantinen, og folk gomler mandariner i gangene. Det årlige seminaret-julebordet på Solstrand er også en tradisjon hos oss.

– Ribbe eller pinnekjøtt, eller noe helt annet?
– Pinnekjøtt på julaften. Men jeg har en mor fra Østlandet, så det blir gjerne ribbe på 1. dag jul. Jeg alternerer mellom å feire jul hos min, og hos min manns familie. Tradisjonene er svært like.

– Hva ønsker du deg selv til jul?
– Symaskin. Det bør være en del av ethvert møblert hjem.

– Hva er din favorittjulesang?
– Julekveldsvisa. Det er slutten av Alf Prøysen-året nå, og Prøysen har noen av de fineste sangene om jul som ikke handler om religion.

– Hva ønsker du for UiB i det kommende året?
– At UiB tar vare på sine unge talenter og at universitetet er en attraktiv arbeidsplass også for forskere uten fast arbeid.

 

Hver nisse kommer til å stille et spørsmål til leserne. Send svaret til tips@pahoyden.no innen kl 10 dagen etter. Da er du med i trekningen av en velsmakende førjulspremie som kan hentes hos oss i Christies gate 13.

Svaret på fredagens spørsmål var Elisabet. vi har trukket ut torleiv Kløve som vinner. Lørdagens nøtt var kanskje litt vanskeligere. Hva heter julenissens reinsdyr? Det engelske svaret er Rudolf, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Cupid, Comet, Donner og Blitzen. Dette viste blant andre Ingrid W. Solhøy. Fortellerstemmen i Tre nøtter til Askepott, som var oppgaven søndag, er selvsagt Knut Risan. Kjell Trengereid er den heldige vinneren. Gratulerer til alle tre!

Dagens spørsmål:
– Hvilket juleprogram pleier å være det mest sette i julen?

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed