Forvirret islamist hacket Studentparlamentet

Publisert:3. desember 2014Oppdatert:3. desember 2014, 12:48
Elementet er hentet fra Facebooksiden angrepet er sporet til.

En selverklært islamist hacket nettsiden til Studentparlamentet. Motiv? Studentene vedtok en resolusjon om ikke å kjøpe israelske varer fram til blokaden av Gaza er opphevet.

Den noe selvmotsigende handlingen er blitt sporet til en anti-israelsk Facebook-side. Nettstedet lå nede etter at resolusjonen fra studentparlamentet om å be universitetet om å boikotte israelske varer og tjenester ble vedtatt forrige mandag.

Sporet til Facebook-profil
Skarr media har levert den tekniske løsningen for Studentparlamentet. Webutvikler Lars Cabrera forteller at han har sporet angrepet til en person i Frankrike. Vedkommende hevder å være bosatt i Tyrkia.

Etter å ha kommet seg på innsiden, skal hackeren ha erstattet hovedsiden med sin egen plakat (bildet).

Facebook-profilen kaller seg Hamzah Uygun, og hevder at Facebook-kontoen hans nå er blitt blokkert, og at han ikke lenger kan poste innlegg.

Søker etter israelskvennlige sider
Cabrera har en teori om at vedkommende har laget et script som blindt leter opp nettsider ved hjelp av enkle søkeord, for deretter å sette i gang angrep. Hackeren har greid å komme seg på innsiden hos domeneleverandøren, og slettet deler av innholdet. 

Studentparlamentet skal ha back-up av det meste av det tapte innholdet.

Studentparlamentet har altså vedtatt en resolusjon om å be Universitetet i Bergen om å avstå fra kjøp av israelske varer og tjenester, fram til blokaden av Gaza blir avsluttet.

<<Ansvarlig innkjøp: Sommeren 2014 startet Israel bombing av Gaza. Siden da har over 2000 mennesker blitt drept og mer enn 10 000 er skadet. Fremdeles er Gaza rammet av Israels blokade som hindrer blant annet viktig medisin, mat og bygningsmaterialer å komme inn i Gaza. Befolkingen i Gaza har opplevd store lidelser gjennom bombingen i 2008 og årets bombing, blokaden er med på å forsterke disse lidelsene. Studentene ved UiB ønsker ikke å bidra til den israelske okkupasjonen. Vi ber derfor UiB om ikke å kjøpe israelske produkter fram til blokaden av Gaza er opphevet.>>

Nettsiden er nå oppe igjen.

På Høyden har forsøkt å komme i kontakt med hackeren, uten resultat. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed