Ingen penger til museet

Publisert:21. november 2014Oppdatert:21. november 2014, 19:06
Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide har forhandlet vekk studieavgiften for utenlandske studenter. Men museet får ikke ekstra penger. Foto: Ingvild Festervoll Melien

Det blir ikke penger til neste byggetrinn av Universitetemuseet på budsjettet for 2015. Det bekrefter kommunikasjonssjef Steinar Haugsvær i Venstre.

– Jeg er veldig glad for å si at norsk høyere utdanning kommer også til å være gratis i 2015, sier Trine Skei Grande. Dermed blir det ikke studieavgift for utenlandske studenter.

Men det blir heller ikke penger til neste del av ombyggingen av Universitetsmuseet, og dermed vil det blir stengt på Museplass 3 i minst ett år ekstra. Det får På Høyden bekreftet fra kommunikasjonssjef Steinar Haugsvær i Venstre.

– Budsjettet har en rekordstor satsning på kunnskap, sier Høyres Trond Helleland på pressekonferansen om budsjettforliket, som nettopp er ferdig. 

Der kom det fram at det likevel ikke blir studieavgift for utenlandske studenter. De fire partiene som står bak mener at budsjettet er en satsning på høyere utdanning og forskning gjennom økte basisbevilgninger og flere basisbevilgninger. 

– Det blir 100 flere stipendiatstillinger, sier Skei Grande. 

Det skal også bygges flere studentboliger. 

– Det er bra at en legger inn 500 ekstra studentboliger i budsjettet for 2015. Det er et godt steg i retning av vårt mål om 3000, og viser at Venstre og KrF har kjempet for studentenes levekårsituasjon, sier Tommy Aarethun, som leder Studentparlamentet ved UiB.

Han er fornøyd med budsjettet generelt på studentenes vegne, og ikke minst at forslaget om skolepenger for utenlandske studenter falt. 

– Vi er svært fornøyde med at forslaget om studieavgift for internasjonale studenter nå blir vraket. Det er viktig for norsk høyere utdanning at den fortsatt er gratis, sier Aarethun.

På Høyden kommer tilbake med mer. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed