Statoilpenger til NTNU

Publisert:6. desember 2013Oppdatert:6. desember 2013, 13:29
NTNU skal gjøre oppdragsforskning for Statoil, noe som kan gi institusjonen 250 millioner kroner. Akademia-avtalen har en verdi på 60 millioner kroner over fem år. Foto: Colourbox

NTNU gjør en rammeavtale om oppdragsforskning for Statoil. Samtidig viderefører universitetet også Akademia-avtalen.

Mandag signerer NTNUs rektor Gunnar Bovim to avtaler med Statoil. Til sammen har avtalene en verdi på 310 millioner kroner.

Rammeavtalen for oppdragsforskning har i utgangspunktet en varighet på fire år, med mulig forlengelse i ytterligere fire år.

NTNU er veldig glad for denne avtalen, og at Statoil fortsatt vil være en partner for NTNU både på utdanning og forskning. Avtalen gjør oss i stand til å tenke langsiktig, også innenfor nye fagområder som er strategisk viktig for NTNU, sier rektor Gunnar Bovim i en pressemelding.

Økt utvinning
Ifølge pressemeldingen skal pengene fra Akademia-avtalen blant annet gå til å øke utvinningsgraden fra gass- og oljebrønner på Haltenbanken.

En del av midlene går til Nornelandsbyen, et prosjekt som skal øke utvinningsgraden fra olje- og gassfeltet Norne.

VR-landsbyen, som er et prosjekt for virtuell virkelighet, får støtte til å visualisere store datamengder innen seismikk og reservoar.

Finansierer stillinger, felt og ekskursjon
I tillegg finansierer denne avtalen 17 professor II-stillinger, to fulltids forskningsprofessorater, seks doktorgradsstipender og publiseringsstøtte for doktorgradsstudenter.

Studenter innenfor petroleum og marin virksomhet får også støtte til geologisk feltkurs og ekskursjoner.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed