Statoilpenger til NTNU

Publisert:6. desember 2013Oppdatert:6. desember 2013, 13:29
NTNU skal gjøre oppdragsforskning for Statoil, noe som kan gi institusjonen 250 millioner kroner. Akademia-avtalen har en verdi på 60 millioner kroner over fem år. Foto: Colourbox

NTNU gjør en rammeavtale om oppdragsforskning for Statoil. Samtidig viderefører universitetet også Akademia-avtalen.

Mandag signerer NTNUs rektor Gunnar Bovim to avtaler med Statoil. Til sammen har avtalene en verdi på 310 millioner kroner.

Rammeavtalen for oppdragsforskning har i utgangspunktet en varighet på fire år, med mulig forlengelse i ytterligere fire år.

NTNU er veldig glad for denne avtalen, og at Statoil fortsatt vil være en partner for NTNU både på utdanning og forskning. Avtalen gjør oss i stand til å tenke langsiktig, også innenfor nye fagområder som er strategisk viktig for NTNU, sier rektor Gunnar Bovim i en pressemelding.

Økt utvinning
Ifølge pressemeldingen skal pengene fra Akademia-avtalen blant annet gå til å øke utvinningsgraden fra gass- og oljebrønner på Haltenbanken.

En del av midlene går til Nornelandsbyen, et prosjekt som skal øke utvinningsgraden fra olje- og gassfeltet Norne.

VR-landsbyen, som er et prosjekt for virtuell virkelighet, får støtte til å visualisere store datamengder innen seismikk og reservoar.

Finansierer stillinger, felt og ekskursjon
I tillegg finansierer denne avtalen 17 professor II-stillinger, to fulltids forskningsprofessorater, seks doktorgradsstipender og publiseringsstøtte for doktorgradsstudenter.

Studenter innenfor petroleum og marin virksomhet får også støtte til geologisk feltkurs og ekskursjoner.

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed