Å forandre uten å fordømme

Publisert:2. september 2013Oppdatert:2. september 2013, 20:02

Aktivist Molly Melching har bidratt til at over 6000 afrikanske samfunn sier nei til kjønnslemlestelse av jenter. Onsdag 4. september er hun i Bergen for å fortelle om arbeidet sitt.

Molly Melching kommer til Bergen og UiB for å fortelle om blant annet hvorfor hun har lagt vekt på å bruke lokale språk i arbeidet mot kjønnslemelstelse. (Foto: Tostan)

Molly Melching er amerikaner. Hun kom til Senegal som utvekslingsstudent, intetanende om at erfaringene fra Senegal skulle prege retningen på livet hennes. Nå har hun 40 års erfaring fra sosialt arbeid i afrikanske land, og er direktør for organisasjonen Tostan («gjennombrudd»), en organsiasjon hun selv har grunnlagt. Dette melder UiB Aktuelt.

Verner om jentene
Tostan arbeider for menneskerettigheter og utvikling i åtte afrikanske land.
Organisasjonens hovedmålsetting er å nå folk på deres eget språk, og vise hvordan de selv kan skape endring.

Flere samfunn har erklært seg som motstandere av tvangsekteskap og kjønnslemlestelse av jenter etter å ha deltatt i Tostans «Community Empowerment Program».

– Avansert metodikk
– Hun representerer en ganske avansert måte å jobbe med helsefremmende arbeid på, nemlig å begynne der folk er, i stedet for der myndighetene ønsker at de skal være, forteller professor Maurice B. Mittelmark ved HEMIL-senteret til UiB Aktuelt

Han håper at så mange som mulig benytter sjansen til å treffe Melching i perioden 2. til 4. september.

Åpent seminar
Foruten seminarer og møter med vitenskapelig tilsatte, vil Molly Melching stille på debatt ved Bergen ressurssenter for internasjonal utvikling. Onsdag 4. september holder Melching et åpent foredrag om Tostans arbeid på Studentsenteret.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed