Vennskapelig lederstrid

Publisert:5. mars 2013Oppdatert:5. mars 2013, 15:19

Yngve Høiseth og Peter Hatlebakk kjemper om å lede studentparlamentet ut semesteret. – Man må ikke miste ballene som allerede er i luften, sier Hatlebakk.

Peter Hatlebakk (26) (til venstre) og Yngve Høiseth (24) kjemper om å lede studentparlamentet ut juni. Men ingen av dem er kandidater til ledervervet neste studieår – da skal studiene prioriteres. Foto: Hilde Kristin Strand

For to uker siden varslet Anita Tøien Johansen at hun ønsket å trekker seg som leder for studentparlamentet. I morgen skal ny leder velges. Det står mellom Yngve Høiseth fra Blå liste og Peter Hatlebakk fra Sosialdemokratene.

To erfarne herrer
– Jeg har sittet i arbeidsutvalget siden 1. juli i fjor. Nå er det bare noen få måneder igjen av perioden, og da ønsker jeg å være leder. Jeg tror jeg vil være egnet til det, sier Høiseth.

– Hva gjør dere egnet?

– Jeg har utdannelse i lederskap gjennom befalsskolen. Jeg har ledet fagutvalget ved Institutt for økonomi og jeg har hatt ulike verv både ved instituttet og fakultetet, sier Høiseth.

– Jeg er en gammel traver i universitetsmiljøet. Jeg har bakgrunn fra ulike fag, studerer nå juss, har sittet i blant annet utdanningsutvalget og har også jobbet flere år som journalist i studentpublikasjoner, sier Hatlebakk.

Vil lobbyere
Hatlebakk mener at de neste månedene vil bli avgjørende.

– En stakket stund vil vi få en unik mulighet til å få forsknings- og utdanningsspørsmål på agendaen sentralt. Det er stortingsvalg, og de ulike partienes programmer er fremdeles i støpeskjeen. Utdanning er noe det er lite kunnskap om i rikspolitikken.

Han mener at studentparlamentets leder må bruke de neste månedene til både lobbyarbeid og mediearbeid.

– Noen av de viktigste sakene er skolepenger og evaluering av kvalitetsreformen. Det er viktig at én fra venstresiden stiller som kandidat til ledervervet i studentparlamentet. Motkandidaten min kommer fra en ekstremliberal høyrefløy som blant annet går inn for skolepenger, sier Hatlebakk.

Vil vise forskjeller mellom rektorkandidater
Høiseth ønsker å fortsette arbeidet med sakene studentparlamentet har jobbet med de siste månedene. Han nevner mottaksapparat for nye studenter, den ferske sørviserklæringen som ble undertegnet for et par uker siden, bedre belysning på Nygårdshøyden og arbeidet med å få 1. juni og 1. desember som frister for pensumlister.

– Vi har også jobbet med ex phil og med fireårig bachelorgrad. Dette arbeidet vil fortsette, sier Høiseth.

Også han nevner stortingsvalget.

– I tillegg er det både rektorvalg og valg til studentparlamentet og universitetsstyret. Vi ønsker å bidra til å synliggjøre forskjellene mellom kandidatene i rektorvalget. Vi vil også forsøke å påvirke kandidatene i rett retning, sier Høiseth.

Fakultetsrepresentantene kan avgjøre
Hatlebakk mener at det, uansett om det blir han selv eller Høiseth som tar over som leder, vil være utfordrende å overta nå.

– Man må ikke miste ballene som allerede er i luften. Jeg har tillit til at de som sitter i arbeidsutvalget vil holde frem med det gode arbeidet uavhengig av hvem som blir leder, sier han.

Høiseth understreker at lederstriden er vennskapelig. Men det blir kamp i morgen kveld.

– Jeg tror ikke det er grunn til å frykte sviktende oppmøte i morgen. Venstresiden har et flertall på én blant listerepresentantene. De seks upolitiske fakultetsrepresentantene er på vippen, så det blir spennende å se hvem de vil stemme på, sier Hatlebakk.

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed