Vår oppsummering av diskusjonen om UiBs utvikling med Team Atakan

Publisert:21. januar 2013Oppdatert:21. januar 2013, 10:50

LESERBREV: I desember stilte vi spørsmålet «UiB 2005-2011 - I tilbakegang, stagnasjon eller fremgang?» Bakgrunnen for spørsmålet var de nasjonale indikatorene for forskning (RBO) og utdanning som viser at UiB, men også UiO, stadig taper terreng i forhold til NTNU og resten av den norske U&H-sektoren.


Team Atakan uroer seg ikke over denne utviklingen ettersom de hevder at dette har liten økonomisk virkning. Så langt vi ser, kan resultatbevilgningene i statsbudsjettet alene forklare at NTNU hadde 100 flere førsteamanuenser/professorer i 2012 enn i 2006, mens UiB vokste med 5. I 2013 synes avstanden å øke ytterligere.

Istedenfor å ta denne virkeligheten innover seg skaper teamet et inntrykk av at UiB har den sterkeste nasjonale fremgangen i senere år.  At Team Atakan er ute av stand til å peke på noe annet enn suksess er en nyttig avklaring.   

Team Atakan får seg til å si at vår strategi har vært å sette UiB i et dårlig lys. Det er ganske drøy skittkasting av et rektorteam. Vår agenda, som har vært å belyse negative utviklingstrekk ved UiB slik at de kan motvirkes, må være legitim i en universitetsdebatt. Om Team Atakan innser dette, takker vi ja til deres invitasjon om å diskutere UiB i et hvilket som helst forum.På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed