Kari Tove fikk jobben

Publisert:29. november 2012Oppdatert:17. april 2018, 22:28

Kari Tove Elvbakken (57) har fått ny tillit fra universitetsstyret, og fortsetter i et nytt åremål på seks år.- Jeg liker jobben min godt, og er glad for å få fortsette, sier hun.

Elvbakken vil være universitetsdirektør frem til 28. februar 2019, og har da sittet sammenhengende siden 1. mars 2007. 

Ansettelsen var ventet, etter at universitetsstyret signaliserte at de gjerne så Elvbakken i et nytt åremål. Det kom dessuten bare inn én annen søker da jobben ble utlyst. Ansettelsesprosessen har gått svært raskt, sammenlignet med mange andre ansettelsesprosesser på UiB: Styret besluttet å utlyse stillingen i møtet den 29. september, og nøyaktig to måneder etterpå er beslutningen tatt.

Var spent
- Man er alltid spent når man søker en jobb, sier Elvbakken på spørsmål om hun hadde ventet å få fortsette.

- Jeg liker jobben min godt, og er glad for å fortsette, legger hun til.

Universitetsdirektøren sier at hun mener flere viktige prosesser er satt i gang ved UiB, blant annet i forhold til infrastruktur og universitetets bygninger. Hun sier hun gleder seg til å fortsette dette arbeidet.

- Hvordan er det å sitte på gangen og vite at styret snakker om deg?

- Det er litt spesielt. Men jeg blir jo vurdert hvert år, sier Elvbakken.

Rektor ønsker lykke til 
- UiB har en svært god universitetsdirektør, og jeg er glad for at hun fortsetter. På vegne av hele universitetet ønsker jeg henne lykke til med arbeidet i de kommende årene, sier rektor Sigmund Grønmo på uib.no.

Elvbakken har hovedfag i ernæringsvitenskap og doktorgrad i administrasjon og organisasjonsvitenskap. Hun har blant annet ledet Rokkansenteret, før hun ble direktør for UiB. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed