Tror streiken snart er over

Publisert:6. juni 2012Oppdatert:2. oktober 2013, 11:18

Unio-ansatte på UiB er fortsatt i streik etter at de fleste andre offentlig ansatte er tilbake på jobb. Men Bjarne Andreas Meidell i Forskerforbundet tror konflikten snart tar slutt.

Det går nok ikke lange stunden før vi er tilbake i jobb også, sier lederen av lokallaget til Forskerforbundet på UiB, Bjarne Andreas Meidell. Han vil ikke kommentere hvilken kontakt han har hatt med forhandlingsutvalget og Unio sentralt, men sier at han følger spent med i nyhetene.

Forbundet har tatt ut i underkant av 150 ansatte ved UiB, og i morgen er det planlagt en ytterligere opptrapping på ni personer.

Disse er for en stor del kompetansepersoner vi ønsker å bruke i arbeidet med streiken, forklarer Meidell.

Sydhavsøy
Streikende forskere er ikke akkurat som andre streikende. Konsekvensen av streiken har til en viss grad vært problemer for eksamensavvikling og sensur. Dessuten har de streikende skrevet leserinnlegg og ellers deltatt i samfunnsdebatten.

En håndfull professorer som var tatt ut i streik kunne likevel ikke streike, fordi de var ansatt før slutten av åttitallet, og dermed ansatt som embetsmenn.

En av de streikende var på jobb på en øy i Stillehavet da vi begynte å undersøke, forteller Meidell.

Vil avslutte
Lederen merker at medlemmene nå begynner å synes at streiken har vart lenge nok.

Du merker at folk synes det er nok nå.

Men han har ingen forhåpninger om at det vil gi mer i kassen at Unio har holdt ut lenger enn de andre.

Vi får ikke noe annet enn det de andre allerede har fått. Men vi ønsket å sette fokus på at utdannelse må svare seg, og at man må betale folk med kompetanse, og det synes jeg vi har klart.

 

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed