Streiken er over

Publisert:7. juni 2012Oppdatert:7. juni 2012, 21:33

Partene i arbeidskonflikten i staten er blitt enige om frivillig lønnsmekling, og streiken er dermed slutt. Fredag vil alle ansatte møte som normalt på UiB.

- Vi har tatt ansvar for å sette universitets- og høgskoleutdannede på dagsorden. Nå tar vi ansvar ved å avslutte streiken. Denne streiken har skapt problemer for folk i hverdagen deres, vi oppretter en normal situasjon, sier forhandlingsleder i Unio på det statlige tariffområdet, Arne Johannessen, på Unios nettsider.

Tall På Høyden har fått tilgang til viser at eksamensavviklingen på Det samfunnsvitenskapelige fakultet og Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet har vært særlig rammet av konflikten. På UiB har Unio-organisasjonen Forskerforbundet hatt medlemmer ute i streik.

Det er veldig beklagelig hvis studenter er blitt rammet av streiken. Det innebærer en kostnad for studenter å ikke få tatt de studiepoengene de skal ta. Og hvis en eksamen blir utsatt vil det gjøre semesteret lengre, noe som kan skape problemer for studenter som har skaffet seg sommerjobb, sier studentrepresentant i universitetsstyret, Bjørn-Anders Hind.

Han setter likevel pris på at UiB har gjort det de har kunnet for å være fleksible med eksamensavviklingen.

I tillegg til en rekke avlyste eller utsatte eksamener, har andre obligatoriske deler av fag vært rammet av streik.

Dispensasjoner
Leder av Forskerforbundet ved UiB, Bjarne Andreas Meidell, forteller at streikeledelsen har gitt en rekke dispensasjoner som gjelder eksamensavvikling.

Det gjelder særlig eksamener for utenlandske studenter. Jeg håper det har gått bra for alle, sier Meidell.

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed