Millionkontrakt for jordskjelvforskning

Publisert:11. juni 2012Oppdatert:12. juni 2012, 08:07

Universitetet i Bergen (UiB) har nylig signert en kontrakt med Oljeindustriens Landsforbund (OLF) om drift av Norsk Nasjonalt Seismisk Nettverk (NNSN), melder UiB.no Kontraktstida er fem år, med mulighet for fem års forlenging og en verdi på 6,2 millioner kroner per år.

Universitetet i Bergen (UiB) har nylig signert en kontrakt med Oljeindustriens Landsforbund (OLF) om drift av Norsk Nasjonalt Seismisk Nettverk (NNSN), melder UiB.no Kontraktstida er fem år, med mulighet for fem års forlenging og en verdi på 6,2 millioner kroner per år.

NNSN samler inn data frå 33 seismiske stasjonar i Noreg, blant annet for å oppdage jordskjelv. Til uib.no  sier viserektor for utdanning og professor ved Institutt for Geovitskap Kuvvet Atakan seg svært fornøyd.

– Vi setter stor pris på et slikt samarbeid med industrien. NNSN kunne ikke ha jobbet i det omfanget vi  gjør i dag, på landsdekkende plan, utan en slik kontrakt, sier Atakan.

Kontrakten mellom UiB og OLF er en videreføring av inneværende kontrakt.

– De nye rammene gjør at vi kan opprette to nye stillinger, som skal arbeide med de dataane vi samler inn, sier Atakan til uib.no.

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed