UiB innfører parkeringsbot

Publisert:16. april 2012Oppdatert:17. april 2012, 10:06

I løpet av året må UiB-ansatte vinke farvel til 210 parkeringsplasser. Feilparkerte risikerer forelegg.

I fjor vedtok universitetsstyret å redusere universitetets rundt 700 parkeringsplasser med 30 prosent. Nå er arbeidet med å fjerne 210 plasser i gang og antall reserverte plasser til fakultetene fordelt. Reduksjonen er et ledd i tiltaksplanen for det ytre miljø og ønsket om et grønt universitet.

Forelegg

Fra høsten skal Securitas dele ut forelegg til feilparkerte biler på UiBs eiendom, etter kommunens satser. Frem til nå har det nærmest vært fritt fram for bilistene. Kun alvorlig feilparkerte biler har blitt borttauet på eierens bekostning.

– I første omgang kommer vi til å dele ut et hyggelig varsel om å flytte bilen. Dersom ikke dette hjelper vanker det forelegg, advarer eiendomsdirektør Even Berge.

Berge sier at den nye sanksjonsformen kommer som en følge av mye rar parkering i løpet av de siste årene, samt at de nye retningslinjene for parkering må følges opp.

– Særlig rundt HF-bygget har det vært mye villparkering, forteller han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I løpet av 2012 forsvinner 110 på Nygårdshøyden og 100 på Haukelandsområdet. Foreløpig er antallet redusert med 50 på Nygårdshøyden og 20 på Haukelandsområdet. (Foto: Kim E. Andreassen)

Færre reserverte
Antall reserverte plasser reduseres til 40 på Nygårdshøyden og til 20 på Haukelandsområdet (Se tabell nedenfor). Antallet tjenestebilplasser reduseres til 30.

– De enkelte enhetene skal selv velge hvem som skal bruke de reserverte plassene. Plasseringen av de reserverte plassene avtales for hvert fakultet med eiendomsavdelingen, sier Berge.

Sentraladministrasjonen  har 10 reserverte plasser i sentrum etter omleggingen og fordels av universitetsdirektøren. Rektoratet har egne plasser.

Flere el-biler
En del av de reduserte parkeringsplassene kommer til å bli reservert for el-biler etter behov.

– I første omgang øker vi antallet el-bilplasser fra syv til rundt 30 plasser og legge opp til flere ladestasjoner. Per i dag gjelder ikke de reserverte plassene for hybridbiler, sier Berge.


Artikkelen fortsetter under bildet.

UiB satser på flere el-bilparkeringer fremover. (Foto: Kim E. Andreassen)

Fordeling av reserverte plasser etter fakultet:


Andre parkeringstiltak for 2012:

* Eiendomsavdelingen skal reservere parkeringsplasser for ansatte med bevegelseshemming etter behov, fra de reduserte plassene.
* Ordningen med utleie av rundt 80 garasjeplasser opprettholdes som i dag, fordelt ut fra sosiale behov, som for eksempel barnehagehenting.
* Skillet mellom plasser for ansatte og studenter forsvinner.
* Flere sykkelparkeringsplasser/skur.
* Flere avganger for Campusbussen fra høstsemesteret.

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed