Fri prosjektstøtte får skryt

Publisert:17. april 2012Oppdatert:17. april 2012, 10:13

Fri prosjektstøtte (FRIPRO) er et godt virkemiddel for å fremme forskning av høy vitenskapelig kvalitet. Det har positiv innvirkning på rekruttering, karriereutvikling, internasjonalt samarbeid og kjønnsutjevning, melder Forskningsrådet.

Dette er hovedkonklusjonene i en evaluering av Fri prosjektstøtte – FRIPRO, som Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) har utført på oppdrag av Forskningsrådet.

Fri prosjektstøtte (FRIPRO) er et godt virkemiddel for å fremme forskning av høy vitenskapelig kvalitet. Det har positiv innvirkning på rekruttering, karriereutvikling, internasjonalt samarbeid og kjønnsutjevning, melder Forskningsrådet.

Dette er hovedkonklusjonene i en evaluering av Fri prosjektstøtte – FRIPRO, som Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) har utført på oppdrag av Forskningsrådet.

– Evalueringen gir oss et godt verktøy for å videreutvikle FRIPRO. Den viser at virkemiddelet oppnår sitt hovedmål om å fremme forskning av høy vitenskapelig kvalitet på en god måte, sier divisjonsdirektør Anders Hanneborg i Forskningsrådet.

 

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed