Von Achen er konstituert museumsdirektør

Publisert:2. mars 2012Oppdatert:4. mars 2012, 22:19

Henrik von Achen har takket ja til jobben som konstituert museumsdirektør etter at Christoffer Schander døde etter kort tids sykdom.

Professor Henrik von Achen takket ja da universitetsledelsen nylig ba han om å lede Universitetsmuseet i Bergen frem til ny direktør er ansatt. Von Achen er konstitutert direktør fra 1. mars til 31. desember 2012.

– Von Achen har en veldig vid museumserfaring. Han har vært ansatt ved Universitetsmuseet i Bergen et par tiår og har ledet museet i en periode før Schander ble ansatt som direktør i høst, sier styreleder Ingvild S. Gilhus ved Universitetsmuseet i Bergen.

Samme fullmakter
Von Achen skal påta seg de samme fullmaktene og påtar seg de samme oppgavene som Christoffer Schander fikk da han tiltrådte som direktør i august 2011.

Da Schander tiltrådte som administrativ og faglig leder i høst, var det meningen at museet skulle utvikle nye regler etter vedtak fra universitetsstyret. Frem til reglene foreligger er det utlysteningsteksten som Schander ble ansatt på som gjelder.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Henrik von Achen kjenner Universitetsmuseet i Bergen inn og ut etter å ha vært ansatt der i en mannsalder.
(Arkivfoto: Kim E. Andreassen)

Lede museumsprosjekt
Von Achen skal blant annet lede utarbeidelsen av strategiske planer, hjelpe forskere med å søke eksterne midler til prosjekter og forbedre forvaltningen av museets samlinger og botaniske anlegg.

I tillegg skal han være en sentral person i arbeidet med å lede Museumsprosjekt 2014

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed