Jebsenmillioner til diabetesforskning

Publisert:28. mars 2012Oppdatert:9. september 2013, 16:52

Et nytt senter ved UiB får 35 millioner kroner for å forske på diabetes. Håpet er å bedre forstå sykdommen og finne en ny kur på sikt. Stiftelsen K.G: Jebsen deler ut til sammen 48 millioner kroner til tre forskningssentre i Norge. En tredjedel av disse går til K.G. Jebsen-senter for diabetesforskning i Bergen.

Et nytt senter ved UiB får 35 millioner kroner for å forske på diabetes. Håpet er å bedre forstå sykdommen og finne en ny kur på sikt. Stiftelsen K.G: Jebsen deler ut til sammen 48 millioner kroner til tre forskningssentre i Norge. En tredjedel av disse går til K.G. Jebsen-senter for diabetesforskning i Bergen.

I tillegg til midlene fra K.G. Jebsen får senteret 18 millioner kroner fra det europeiske forskningsrådet (ERC). UiB bidrar med to og en halv stilling. Haukeland universitetssykehus stiller med 250 kvadratmeter. Professor Pål Rasmus Njølstad skal lede det nye senteret.

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed